Нетера обяви партньорство с Acronis

Нетера и Acronis официализираха партньорството си на българския пазар
(снимка: CC0 Public Domain)

Българският телеком Нетера стана официален партньор на Acronis и като такъв ще предлага на пазара у нас всички технологични решения за киберзащита на глобалния доставчик.

Като част от партньорството, клиентите на Нетера могат да се възползват от 30-дневен безплатен тестов период на продукти като Acronis Cyber Backup Cloud, Acronis Cyber Files Cloud, Acronis Cyber Disaster Recovery Cloud, Acronis Cloud и Acronis Cyber Cloud.

Клиентите на Нетера получават достъп до архивиране, възстановяване при бедствия, синхронизиране и споделяне на файлове, услуги за нотариално заверяване и електронно подписване, всички управлявани от една конзола.

Те също така могат да възстановят критични бизнес данни и цели уебсайтове за броени минути, дори и след сериозен инцидент. Сигурността на данните е обезпечена от криптирани архиви и проактивна, AI-базирана защита от рансъмуер.

ИТ администрирането е улеснено от централизирано управление, достъпно на местно ниво или с външно архивиране. Локалното архивиране и репликация и поетапното предоставяне на множество резервни копия премахва рисковете от загуба на данни.

Нетера е независим телеком, който си партнира както с големи световни компании, така и с малки и средни фирми, като осигурява международна свързаност, услуги за управление на мрежи и сигурност.

Компанията притежава 4 дейта центъра и е дистрибутор на глобалната платформа за обмен на данни NetIX. Телекомът предлага PTV платформа и разпространение на аудио-видео съдържание, система Netfleet за GPS проследяване на автомобили, тирове, селскостопанска техника и др.

Acronis оперира на нашия пазар от октомври 2018 година, когато отвори офис в София с 20 служители. В момента екипът на компанията у нас наброява стотици специалисти.

В глобален мащаб Acronis разполага с мрежа от 50 000 партньори, на които доставя технологии и инструменти за справяне с непрекъснато развиващите се киберзаплахи.

Коментар