Apple отваря предсрочно магазините си в Европа

Apple Store магазините отново отварят врати за купувачите в Европа, първо във Виена
(снимка: Apple)

Идва ли краят на пандемията в Европа? Apple отваря предсрочно първия си магазин на Стария континент – от днес работи Apple Store в австрийската столица Виена.

В края на април Тим Кум, главният изпълнителен директор на Apple, каза пред репортери, че компанията ще започне да отваря магазините си в Европа в средата на май. Пандемията от коронавирус обаче отшумява и първият Apple Store в Европа отвори врати предсрочно днес.

Apple Store във Виена е първият европейски магазин на Apple, който отваря след седмици престой, поради пандемията от коронавирус. В началото магазинът ще работи по съкратен график – от 11:00 до 18:00 ч. местно време и с почивен ден в неделя.

Взети са превантивни мерки като спазване на социална дистанция и ограничения за броя на посетителите на магазина по едно и също време. Освен това има изискване за носене на маска, а на входа на магазина се проверява температурата на клиентите.

По-рано Apple отвори един от своите магазини в Южна Корея и всичките си магазини в Китай. Сега дойде времето компанията да възстанови работата на магазинната си мрежа и в Европа.

Коментар