Microsoft ще инвестира 1 млрд. долара в Полша

Полша договори инвестиция от Microsoft в размер на 1 млрд. долара
(снимка: CC0 Public Domain)

Microsoft възнамерява да инвестира 1 милиард долара за „ускоряване на дигиталната трансформация” на Полша. Планът предвижда изграждане на център за данни в страната, който е част от глобалния облак на компанията.

Предполага се, че центърът ще предоставя широк спектър от облачни услуги за бизнеса и държавния сектор. Microsoft вече е подписала стратегическо споразумение с местния клауд доставчик Chmura Krajowa, съобщи CDR Info.

Споразумението ще отвори достъпа до услуги на Microsoft за полските държавни институции и предприятия в сферата на здравеопазването, образованието, производството, търговията на дребно, енергетиката, финансите, застраховането и други важни сектори на икономиката.

„Дълбоко вярвам, че инвестициите на Microsoft в Полша ще бъдат важни за предприятията, правителствените агенции и образователната система, като им позволят да извършат дигитална трансформация и прилагат нови работни стандарти”, коментира премиерът на страната Матеуш Моравецки.

„Нашата основна цел е да ускорим превръщането на Полша в технологичен център на Централна и Източна Европа”, допълва премиерът.

Коментари по темата: „Microsoft ще инвестира 1 млрд. долара в Полша”

добавете коментар...

  1. :o)

    до Аз

    сигурно щото имат 40 милиона евтина работна ръка , малоумнико?

    а ти какво имаш? Столипиново?

  2. Българин

    Това да инвестира 1 милиард долара в Полша е гръмко изказване. Но какво ще видят поляците? Майкрософт ще купят сървъри, шкафове и всичко от американски компании, ще наемат една сграда под наем в Полша и ще им ползват услугите като евтина работна ръка, по-ниски разходи за поддръжка, за ток и т.н.

  3. Anonymous

    Чудесно! Корпорацията с патента с шестиците, с телеметрията, с блоатуера и т.н. колкото по-далече, толкова по-добре. Парите са важни, но не са всичко.

  4. АЗ

    Защо при тези идиоти дето имат само една дума в езика си ****????

Коментар