Google Authenticator се сдоби с дългоочаквана функция

Потребителите на Android получиха дългоочаквана функция за прехвърляне на акаунти
(снимка: CC0 Public Domain)

Google актуализира една от най-ценните си услуги за потребителите на Android устройства. Популярното приложение Google Authenticator, което поддържа сигурността на акаунтите с двустепенно удостоверяване, се сдоби с дългоочаквана функция.

Google Authenticator не беше актуализиран съществено от 2017 г. Обновлението от тази седмица включва функция, която позволява на потребителите лесно да прехвърлят акаунти от едно Android устройство на друго.

Инструментът за експортиране-импортиране създава QR код, който трябва да се сканира на целевото устройство. С новата функционалност потребителите могат много по-лесно да прехвърлят работната си е-поща или акаунтите в социални мрежи, които са защитени с двустепенно удостоверяване.

Потвърждаването в две стъпки при влизане в акаунта дава по-голяма сигурност на потребителския профил в Google. Освен паролата е необходим и код, генериран на телефона от приложението Google Authenticator.

Google Authenticator гарантира сигурност на профила с двустепенно удостоверяване
(снимка: Google Play)

Преходът от версия 5.0 към версия 5.10 е белязан от значителни промени и във външния вид на Google Authenticator. Той реализира актуалната дизайнерска концепция Material Design 2.0, въведена от Google през 2018 г.

Освен това приложението включва и тъмна тема. Актуализацията на Google Authenticator ще се разпространява постепенно от Google до всички потребители на Android устройства.

Коментар