Windows 10 May 2020 Update потегли към РС доставчиците

Нова версия на Windows 10 идва с промени в графичния интерфейс
(снимка: CC0 Public Domain)

Microsoft вече доставя на своите партньори новата версия на Windows 10. Производителите на компютри подготвят за пазара устройства с Windows 10 May 2020 Update, съобщи специализираният сайт Windows Latest, позовавайки се на информирани източници.

Разпространението на версията сред обикновените потребители ще започне по-късно този месец, най-вероятно в периода 26-28 май. Фактът, че Microsoft доставя актуализацията на партньори, показва, че компанията е приключила с всички планирани подобрения и отстраняването на грешки.

По-рано се появиха информации, че Microsoft ще отложи пускането на Windows 10 May 2020 Update, поради открита в последния момент „zero day” уязвимост. Първоначално се очакваше стабилна версия за производителите да излезе на 28 април, а дистрибуцията към обикновените потребители да започне на 12 май.

Windows 10 May 2020 Update, известна още под номер 2004 и с кодово име 20H1, внася нови функции и преработен интерфейс на гласовия асистент Cortana, подобрения в Windows Search и Linux подсистемата, както и множество малки промени в графичния интерфейс, включително нови икони за приложенията.

Коментар