Носимо устройство за US армията ще открива Covid-19

Военните на САЩ спешно се нуждаят от носимо устройство за откриване на заразени с Covid-19
(снимка: CC0 Public Domain)

Американската армия иска да разполага със специално носимо устройство, което открива носители на коронавирус COVID-19, дори когато още са предсимптомна фаза, съобщи CNN.

За направата на подобно устройство военните са се обърнали към технологичните компании с предложение, което включва първоначално финансиране в размер на 25 милиона долара.

US армията се нуждае спешно от разработване на бързо и точно носимо диагностично устройство за откриване на предсимптомните случаи на COVID-19, с цел проследяване и предотвратяване на разпространението на вируса.

Устройството, без значение как се носи (на тялото, врата или пояса), трябва да може да открива проблеми с дишането на своя притежател, молекулярни биомаркери от въздействието на вируса върху тялото и дори наличие на антитела.

Засега няма информация дали някоя компания се е ангажирала с проекта на американската армия. Не е ясно дали изобщо е възможно в кратки срокове да бъде създадено устройство, което отговаря на изискванията.

Медицински екипи по целия свят работят по създаване на ваксина за Covid-19 и е много вероятно човечеството да разполага с такава ваксина в следващите 2-3 години. В крайна сметка може да се окаже, че армията на САЩ няма да се нуждае от носимо устройство за откриване на носителите на вируса.

Коментари по темата: „Носимо устройство за US армията ще открива Covid-19”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Лоша новина за us армия

    Иpaн е ликвидирал 19 свой моряци е потопил 1 свой кораб.

Коментар