Носим диктофон с ChatGPT записва всичко от срещите

NotePin е миниатюрно устройство с изкуствен интелект за запис на разговори
(снимка: Plaud)

Миниатюрно устройство, захранвано с изкуствен интелект, играе ролята на диктофон, който записва всичко от срещите на своя притежател. Това е носимият диктофон NotePin с поддръжка на ChatGPT. Устройството може да се използва като висулка, прикрепено към дреха, на ръката или на друго място.

NotePin, разработен от Plaud, продължава тенденцията към носима електроника, задвижвана от изкуствен интелект. Тези умни джаджи се разделят основно на два типа – комуникационни устройства, като Friend, и устройства за работа и бизнес срещи, като Limitless.

NotePin попада във втората категория, тъй като се фокусира върху транскрибиране, обобщаване и извличане на важни точки от бележките. Устройството работи до 20 часа без презареждане в режим на непрекъснат запис.

Изискването за ръчно стартиране повишава поверителността и осигурява съгласието на всички участници в срещата за запис, отбелязва The Verge в публикация за иновативната джаджа.

NotePin стои красиво като гривна на ръката по време на срещи
(снимка: Plaud)

Благодарение на компактния си размер, NotePin прави целия процес на запис по-удобен, тъй като позволява да го носите на тялото си, например да го прикрепите към китката си чрез гривна или към дреха като игла или щипка.

NotePin струва $169 за основната версия с базови AI функции и допълнителни $79 на година за разширената версия, която включва шаблони за резюмета от срещите и маркиране на говорителите.

Коментар