Дигитално BI обучение разкрива силата на данните

Данните са основата за всяко добро решение, казват от Microsoft
(снимка: ZoomCharts)

Първо по рода си дигитално образователно събитие, Power BI Zoom Factor, ще се проведе в периода от 19 май до 5 юни с участието на професионалисти в анализа на бизнес данни от 24 държави, съобщи Microsoft.

Power BI Zoom Factor ще разгледа най-добрите модели за визуализация на данни и успешни примери от практиката. Организаторите от Microsoft и ZoomCharts са предвидили и конкурс, в който участниците ще използват новопридобитите знания за създаване на интерактивни отчети за продажби.

Регистрация може да се направи на уебсайта на събитието – zoomcharts.bi. Желаещите могат да заявят участие самостоятелно или като представител на компания, както и в екип.

Power BI Zoom Factor ще предостави платформа за обучение и споделяне на знания. В продължение на две седмици ръководители на организации, бизнес и търговски мениджъри, изпълнителни директори и специалисти по анализ на бизнес данни ще посещават онлайн уебинари, за да научат повече за тенденциите в BI и най-новите инструменти и технологии.

„Събитието ще се фокусира върху значението на данните при процеса на вземане на решения в бизнеса. Много организации все още подценяват нуждата от BI. Важно е да се разбере, че колкото по-рано компаниите започнат да оформят своята култура по отношение на данните, толкова по-скоро ще могат да идентифицират фактори, влияещи върху растежа им, и да вземат добре обмислени решения”, коментира Янис Волбергс, изпълнителен директор на ZoomCharts.

Събитието ще наблегне на отчетите за продажби от следващо поколение, тъй като продажбите са особено важни за организациите от всички индустрии, уточни той.

Данните са основата за всяко добро решение, казват от Microsoft. Стандартът за съвременно управление е отчетност в реално време, лекота и удобство на възприемане и преглед на информацията.

„Неслучайно все по-често говорим за развитие, основано на данни, на ниво компании, организации и дори цели страни. Ето защо, заедно с партньора ни ZoomCharts, създадохме уникална онлайн програма със състезателен елемент за обучение в технологии за работа с данни”, допълниха от компанията.

В Power BI Zoom Factor могат да участват представители на 24 страни, включително и България. За професионалистите, работещи с отчети в Power BI, са предвидени специално разработени практически обучителни сесии и конкурс за създаване на отчети за продажби с награден фонд от над 10 000 евро.

Победителите в конкурса ще бъдат избрани от представителите на бизнеса, присъстващи на събитието. Оценката на журито ще се базира на критерии като удобство за потребителя, лекота на използване и способност на отчета да решава конкретен бизнес проблем.

Коментар