Toyota Racing ще разчита на изкуствен интелект от Acronis

Името Toyota е синоним на моторните спортове и състезания за издръжливост
(снимка: Acronis)

Решения, базирани на изкуствен интелект, ще подпомогат представянето на отбора на Toyota Gazoo Racing WEC както на пистата, така и извън нея. Екипът обяви официално партньорство за изкуствен интелект с компанията за киберзащита Acronis.

Toyota Gazoo Racing ще използва експертния опит на Acronis в областта на машинното обучение и изкуствения интелект, за да обработва големи количества състезателни данни за развитието на автомобилите.

„В автомобилния спорт представянето е всичко и това партньорство ще въведе решения, базирани на изкуствен интелект, които ще подобрят развитието на нашите екипи и състезателни коли, давайки ни конкурентното предимство, което търсихме”, заяви Роб Лъопен, изпълнителен директор на Toyota Gazoo Racing Europe.

Иновациите на Acronis в областта на изкуствения интелект се ръководят от екип от AI експерти, които също са ангажирани в разработването на технологии за киберзащита на всички данни и работни процеси.

„Нашата технология е много подходяща за подпомагане на екипите на автомобилния спорт за защита на техните данни, приложения и системи във всяка среда, подобрена от най-новите разработки на AI и ML”, коментира партньорството Сергей Белоусов, основател и изпълнителен директор на Acronis.

Името Toyota е синоним на моторните спортове и състезания за издръжливост. Това е област, в която известната японска марка се отличи през последните години в престижните състезания World Endurance Championship (WEC). Acronis, от своя страна, си партнира с редица спортни и автомобилни екипи по целия свят.

Коментар