Дежавю от проблеми с поредния ъпдейт на Windows 10

Регулярната актуализация на Windows 10 отново създаде проблеми на потребителите
(снимка: CC0 Public Domain)

Във вторник, 12 май, Microsoft пусна традиционната си актуализация „Patch Tuesday” за своята операционна система Windows 10. Но освен ползите, ъпдейтът донесе и редица проблеми за потребителите.

Актуализацията под номер KB4556799 е предназначена да повиши сигурността на браузърите Internet Explorer и Edge, използването на пакета Microsoft Office и др. Но потребителите, които направиха ъпдейта, започнаха да се оплакват от два основни проблема, за които съобщава Wndows Latest, където са дадени и инструкции за решаването им.

Първо, налице е проблем със звука. Според някои потребители, Windows 10 нулира всички конфигурации на аудио драйверите и дори деинсталира драйвера на Realtek.

Други потребители съобщават, че след ъпдейта звукът е престанал да „достига” до аудио оборудването. В резултат на това високоговорителите и дори слушалките не възпроизвеждат нищо.

Втората основна неприятност, която възниква при инсталиране на KB4556799, е премахването на профила на потребителя. „Жертвите” се оплакват от липсващи данни, файлове, снимки и документи. Ето едно типично оплакване:

„Моят компютър автоматично се надстрои до тази версия и всички мои компютърни файлове бяха изтрити. Не знам как точно да ги възстановя и не искам да влоша нещата”.

Добрата новина е, че потребителският профил и данните, включително настройки и файлове, всъщност не се изтриват. Просто всички системни настройки са се върнали към първоначалния изглед по подразбиране. Потребителските файлове не могат да се видят, тъй като Windows 10 е заредена с нов временен профил.

Този проблем вече се е появи няколко пъти след актуализации на Windows 10 и засега няма гарантирано решение, освен премахване на актуализацията. Многократните рестартирания – до 6 или 8 пъти – помагат на някои потребители, но не на всички.

Коментари по темата: „Дежавю от проблеми с поредния ъпдейт на Windows 10”

добавете коментар...

  1. Ед

    10 ката не е чак толкова лоша.

  2. дедо

    Има стотици милиони компютри с Windows 10 на най-различен хардуер с милиони различни джаджи вързани към тях. Един да ревне, че нещо не му работи и опааа – по мрежата плъзва мълвата как едва ли не всички имали проблеми! Ама никой не казва КОЛКО имат проблеми от цялата маса! Има и друго – всички лаици и неграмотници са обикновено на Windows, инсталират де що им падне и после плачат – изчезна ми Интернета – няма го на десктопа – демек затрили са иконата на Интернет Експлоръра! Тъй че всичко е относително – нима всички купили си някой модел пералня от цял свят нямат никакви проблеми с нея? Или с която и да е вещ? Аз купих 10 ЛЕД крушки Дурацел и след 2 месеца 3 изгоряха? Ко праим – тръбим по интернет, че всички крушки Дурацел не светят?! Ами прочетете малко по форумите за Линукс – например Минт? Че то и там пълно с проблеми и оплаквания!

  3. George

    Поне 60 ПСта с десетки имам около мен и никога не съм имал проблеми. 3 от тях са с фаст ринг ъпдейти.

  4. Дънди

    Аз също нямам проблем, две ПС-та имам с Уиндоус 10,с два ъпдейта този месец

  5. Емо

    При мен е всичко си работи без грешка

  6. Laptop user

    На мен в петък

  7. Bullseye124

    Аз използвам лаптоп с win 10 и съм го свързал към монитор и в четвъртък ми излезе сив екран на монитора и син на екрана на лаптопа и повече не искаше да включи, не знам дали е от това

  8. Джънки

    Ники-Миташки, какво се правиш на дръж ми шапката? Не работиш на компютър по цял ден търкаш смартфона и затова не си видял проблеми на Windows 10. Доказано некачествен продукт от Microsoft.

  9. Митко

    И аз никога не съм имал проблеми с нито една от актуализации те на Windows 10

  10. Ники

    Къде ги виждате тия бъгове аз никога нямам проблем или да се намирате на работа да плюете Windows 10

Коментар