AI услугата Project Cortex става достъпна от лятото

Над 75 големи клиенти на Microsoft вече тестват новата услуга Project Cortex
(снимка: Microsoft видео)

Project Cortex, първата нова услуга на Microsoft 365 след Teams, вече е предоставена за тестване на повече от 75 клиенти, включително Arla Foods, Mott MacDonald и Siemens Healthineers, стана ясно на конференцията за разработчици Build 2020.

Microsoft обяви Project Cortex още през ноември миналата година. Използвайки изкуствен интелект, услугата трансформира цялото съдържание на Microsoft 365 (M365) в „интерактивно хранилище на знания” – съдържание, което е организирано така, че да се намира лесно.

Функционалността на Project Cortex е подкрепена от Microsoft Graph, който може да предоставя персонализирана информация чрез пакета от приложения M365.

Междувременно, на Build 2020 компанията обяви, чу пуска нови API на Microsoft Graph и графични разширения, както и конектори за взаимодействието между Project Cortex и Microsoft Graph.

Разработчиците ще могат да използват външни източници като „разбиране на езика” от Azure и AI Builder за създаване на по-богати интеграции.

Услугата Project Cortex ще стане достъпна за широка аудитория в началото на лятото, обеща Microsoft по време на конференцията, която се провежда онлайн тази седмица.

Коментар