Alternate Password DB – съхранява пароли, PIN кодове

Съхранението на пароли е важна задача при работа с голям обем чувствителни данни
(снимка: CC0 Public Domain)

Работата с големи обеми чувствителна информация често изисква адекватна защита, но множеството пароли, задавани за различните документи, могат лесно да бъдат забравени или изгубени. За да не попаднете в такава ситуация, е добре да използвате специализиран софтуер.

Приложението Alternate Password DB ще ви помогне безопасно да съхранявате всичките си пароли и PIN-ове на едно място и да имате удобен начин за достъп до тях. Тази програма предоставя множество интуитивни функции, които са лесно достъпни, без да е необходимо да прибягвате до интегрираното ръководство за помощ.

От прозорец за конфигиране можете да зададете различни параметри, свързани с режима при стартиране на програмата, видимостта на паролите, временното изтриване на файлове и шрифтовете.

Alternate Password DB позволява въвеждане на многобройни записи с потребителско име, парола и описание на всеки запис (което не е задължително). Приложението съхранява информацията на компютъра и не позволява достъп до нея без въвеждане на валидни данни за удостоверяване.

Alternate Password DB подсигурява съхранението и достъпа до паролите
(екранна снимка: Alternate Password DB)

Можете да използвате вградения инструмент на тази програма за генериране на сложни пароли. Трябва да настроите конкретен набор от параметри, като дължина на паролата или използване на числа, малки и големи букви и символи.

Alternate Password DB записва полученото съдържание като AWDP файл на локалния компютър, което може да ви бъде полезно, ако искате по-късно да получите достъп до данните. Освен това можете да заключите програмата, за да  предотвратите нежелани изменения на чувствителните данни.

Можете също да създадете изпълними файлове за достъп до вашите данни с пароли, така че да получите достъп до тях от друг компютър, без да е необходимо да инсталирате приложението отново. Освен това помощната програма поддържа експортиране на записи във формат HTML или обикновен текст и отпечатване.

В заключение, Alternate Password DB е надежден инструмент, който можете да използвате за съхраняване на вашите пароли или друга чувствителна информация, както и за тяхното експортирате в други формати.

Даунлоуд: Alternate Password DB

Коментар