ZTE и China Unicom започнат работа по 6G мрежи

6G мрежите вече са близка цел на водещите телекомуникационни компании
(снимка: CC0 Public Domain)

Китайските компании ZTE и China Unicom подписаха стратегическо споразумение за сътрудничество в разработката на технологии за клетъчни мрежи от шесто поколение, известни като 6G.

Като дългогодишни партньори, ZTE и China Unicom планират съвместно да проучат перспективите и техническите тенденции в областта на 6G, като ще се стремят към стратегически координирано развитие, гласи официалното съобщение.

Двете компании планират да участват в разработване на 6G стандарти, като активно насърчават интеграцията на 6G със сателитни мрежи, интернет на нещата, интернет на превозните средства и индустриалния интернет на нещата.

В допълнение, партньорите възнамеряват да проучат съвместно потенциални ключови 6G технологии, включително триизмерни връзки, терахерцови комуникации и интеграция на комуникации и усещания.

Очаква се ZTE и China Unicom да тестват приложимостта на тези технологии с помощта на прототипи, надявайки се да постигнат целите за ефективност на 6G мрежата: пикова скорост на пренос на данни от 1 Tbit/s, скорост при потребителя от 20 Gbit/s и „обемна пропускателна способност” от 100 Gbit/s на 1 куб. метър.

Коментари по темата: „ZTE и China Unicom започнат работа по 6G мрежи”

добавете коментар...

  1. Huawei

    Кой знае какви санкции ще им наложат как смеят да правят 6 G ?
    Още не са ги достатъчно наказали за 5G-то, а те сега 6-ца ще правят.

  2. Anonymous

    20 Gbit/s – Пикова в лаборатория

    2 Gbyte/s – Пикова в лаборатория реален download

    200 МByte – Пикова в реалноста(малък чип, железо-бетон,интерференции, отдалеченост от клетката, времето, баба яга , нато )

    20 МВуte – Пиковата в реалноста трябва да се разде между ползвателите

  3. Anonymous

    ПИКОВА скорост на пренос на данни при потребителя от 20 Gbit/s

    Пикова в лаборатория , а блоковете на люлин ?

Коментар