Оклахома вдигна статуя на Илон Мъск

„Златната” статуя на Илон Мъск цели да привлече инвестиции в Тулса, Оклахома
(снимка: u/iZacJax92/Reddit)

Клубът на собствениците на електромобили Tesla в щата Оклахома и кметът на град Тулса – Джордж Терон Байнум – откриха местна забележителност – Golden Driller статуя с лицето на Илон Маск и логото на компанията. Освен това надписът на катарамата „Tulsa” e заменен с „Tesla”.

Тулса, Оклахома и Остин, Тексас се считат за основните кандидати за изграждане на завода на Tesla за производство на електрическия пикап Cybertruck и кросоувъра Model Y. По този оригинален начин градските власти решиха да привлекат вниманието на ръководителя на компанията.

„Тулса е град, който не задушава предприемачите – ние ги уважаваме”, написа Байнум в Twitter. „Златният Илон Мъск е шестата най-висока статуя в Съединените щати”.

По-рано тази седмица различни източници съобщиха, че Тулса и Остин се разглеждат като най-вероятните кандидати за завода за монтаж на електрически автомобили Tesla. Предполага се, че изграждането на завода ще създаде 10 хиляди нови работни места в избрания град.

Коментари по темата: „Оклахома вдигна статуя на Илон Мъск”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Арменец пуснал джина от бутилката.

    Джинът :
    – Ще изпълня 1 твое желание !
    – Искам да видя как майка ми подарява на дъщеря ми колие за 1 мил. $, купено с пари от пенсията ѝ, седейки в своя мерцедес, който е паркиран пред вилата ми на Средиземно море.

    Джинът :
    – Евреите има още да учат от арменците

Коментар