Krita – безплатна Photoshop алтернатива за Android

Krita предлага професионални възможности за обработка на изображения
(екранна снимка: Krita)

Потребителите на Android устройства се сдобиха с безплатна алтернатива на популярния софтуер за обработка на изображения Photoshop. Това е приложението Krita, което предлага възможности от професионален клас.

Krita е проект с отворен код, добре познат на потребителите на компютри. Досега програмата беше достъпна за платформи Linux, Windows и macOS. Мнозина я определят като професионална алтернатива на Adobe Photoshop и Coral Painter.

Сега разработчиците на Krita пуснаха тестова версия за Android устройства, която вече е налична в магазина Google Play. Приложението е достъпно за таблети под Android, а също и за ноутбуци с Chrome OS (хромбуци).

За съжаление, програмата Krita не е пригодена за смартфони. Мобилното приложение се базира на Krita 4.2.9 – пълноценна десктоп версия без специален сензорен интерфейс.

За разлика от версиите на Krita в магазините Steam и Windows Store, версията в Google Play е напълно безплатна. Krita за Windows също може да се свали безплатно, но в магазините Steam и Windows Store приложението е платено.

Даунлоуд: Krita за Android

Коментар