US военни се обучават в тайна онлайн игра

Американските войници ще тренират уменията срещу Китай и Русия в онлайн игра
(снимка: CC0 Public Domain)

Американски военни ще започнат да се готвят по нов и необичаен начин на обучение: те ще тренират в тайна онлайн игра, разкри CNN, позовавайки се на „запознати източници“. По този начин Пентагонът възнамерява да разработи готовност за реакция на потенциална глобална криза, която се разгръща наведнъж на редица фронтове.

Военната игра има за цел да подготви висшите лидери на американската армия да се справят с измислена глобална криза, а играчите ще трябва да се справят с постоянно променящи се сценарии и да се състезават за военни активи като самолетоносачи и бомбардировачи, разказва CNN.

Враговете в играта ще имат измислени имена. В действителност обаче целта е военните да се подготвят как САЩ трябва да реагират на агресивни действия и неочаквани ходове от страна на Китай и Русия.

Така например, на военните в играта ще бъде предложено да отговорят на мащабни кибератаки, атака на Русия в балтийските държави, „милитаризация на Арктика от Москва или Китай в Южнокитайско море или дори инвазия в Тайван“.

В играта те ще имат определен бюджет и ще трябва да вземат решения за управление на войниците. Това би трябвало да подготви военните „да се изправят пред предизвикателствата на следващите няколко години“.

Генералите ще могат да използват тайната игра още това лято. CNN отбелязва, че задачата се е превърнала в основен приоритет за председателя на Съвместния съвет на щаба Марк Мили. Той лично ще води упражненията в онлайн играта.

Коментари по темата: „US военни се обучават в тайна онлайн игра”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Воено монополи – воени ще движат икономиката,решения на базата бюджет .

    Да обучават ИИ.

  2. ха

    Очаква се, след доброто обучение по играта въпросните играчи да напуснат армията и да станат геймъри. Така те ще печелят доста повече пари, а освен това ще имат и повече от един животи…

  3. Anonymous

    В играта те ще имат определен бюджет и ще трябва да вземат решения за управление на войниците.

    Воено монополи.

  4. Anonymous

    Mark Alexander Milley (born June 18, 1958) is a United States Army general and the 20th chairman of the Joint Chiefs of Staff

    63 годишен ще води онлай игра; Няма ли млади онлайни ?

  5. Anonymous

    председателя на Съвместния съвет на щаба Марк Мили лично ще води упражненията в онлайн играта.

  6. Бабел

    Леле, като във филм е.
    И изведнъж на главите им стъпва един луд андроид и всичко се размества .
    И после и той ръждясва.
    И….

Коментар