Нетера изгражда мрежа за безплатен Wi-Fi в Пазарджик

Жителите и посетителите на Пазарджик ще могат да ползват безплатен интернет на много места в града
(снимка: Нетера)

Телеком операторът Нетера ще проектира, изгради и активира мрежа от точки за достъп до безплатен Wi-Fi в град Пазарджик, след като спечели поръчката по инициативата WiFi4EU на Европейската комисия.

Проектът включва разполагане на точки за достъп до интернет в 9 обществени зони с обща площ от близо 55 000 кв.м. Жителите и посетителите на града ще ползват безплатен интернет в Градската градина, при розариума, около паметника на Методи Шаторов, в парк „Писковец”, парк „Тракия”, площад „К. Величков (Тортата)”, площад „Васил Левски”, площада при полицията и около стадиона в района на паметник „Чешмичка”.

С инициативата WiFi4EU Европейската комисия финансира изграждането на мрежи, чрез които гражданите и посетителите на ЕС да имат достъп до безплатен безжичен интернет на обществени места. Средствата се отпускат на общините, а те избират дружествата-изпълнители на проектите.

От 2019 г., когато стартира инициативата, Нетера спечели конкурсите за изпълнител в редица общини, като вече успя да завърши проекта и да активира Wi-Fi мрежата на територията на общините Тополовград, Разград, Павел Баня, Бяла (Варненско), Тунджа и др.

Коментари по темата: „Нетера изгражда мрежа за безплатен Wi-Fi в Пазарджик”

добавете коментар...

  1. :o)

    Да, аз знам няколко компютърни фирми от Пазарджик – що не спечелиха те?
    Айде да видим колко поръчки ще спечели Неттера за безплатния WIFI 😉

Коментар