ГИС софтуер подпомага учащи и безработни

Географските информационни системи са една от трите най-бързо развиващи се технологии в света
(снимка: Esri България)

Компанията за геопространствени технологии Esri осигури безплатен достъп до софтуерната платформа ArcGIS, както и онлайн курсове по Географски информационни системи за хора от цял свят, включително и в България, чиято работа е засегната от разпространението на COVID-19.

Географските информационни системи са определени за една от трите най-бързо развиващи се технологии в света заедно с нано и био технологиите, като в същото време са лесни за ползване и от години подпомагат работата на стотици организации в България.

ГИС намират широко приложение в различни сфери като кадастър, регионално планиране,  околна среда, инженерна инфраструктура, общински дейности, управление на бедствия и извънредни ситуации, сигурност, информационни системи за бизнеса и много други.

Ето защо програмата е подходяща за безработни лица от най-различни професионални сфери, които искат да повишат своята конкурентоспособност на пазара на труда, коментираха от Esri България.

До 30 юни желаещите могат да заявят достъп до ресурсите на програмата чрез регистрация и да получат достъп до десетки ГИС софтуерни продукти, сред които облачния ГИС софтуер ArcGIS Online, както и над 20 леки професионални приложения, включително ArcGIS Pro – настолен ГИС продукт за събиране, визуализиране и анализ на пространствени данни.

Програмата на Esri предлага и богата база от уроци и упражнения, подходящи както за начинаещи, така и за напреднали. Уроците, част от платформата Learn ArcGIS,  насърчават проектното обучение чрез решаване на проблеми от реалния свят от различни сфери като бизнес анализ, градско планиране, до реакция при бедствия, обществено здраве и много други.

По-рано тази година Esri предостави безплатен достъп до своя софтуер и учебни ресурси в подкрепа на ученици и студенти, които нямат достъп до компютърните лаборатории по време на пандемията от COVID-19. Сега компанията разширява своята програма за нетърговска употреба на ArcGIS софтуер към хора, чието професионално развитие е засегнато от пандемията.

Коментар