Писател стимулира четенето на книги с крипто-награда

Най-важното за едно общество е хората да четат, казва писателят Добри Божилов
(снимка: Добри Божилов / личен архив)

Писателят Добри Божилов, който нашумя с 2 поредни исторически бестселъра („Задругата” и „Заветът”), направи интересна комбинация на история с бъдеще. Той обяви награда от 50 левкойна за всеки, който отговори правилно на въпрос, свързан с книгите му.

Въпросът е публикуван във Фейсбук-групата на феновете на романите. Т.е. това е някакъв тип награда за човек, който чете. Целта на Божилов е не само да благодари на читателите си, но и да проведе кампания за запознаване на хората с крипто-валутите. Според него, всеки човек, който е под 85 години, трябва да се запознае с тях, защото те ще са необходими в съвсем близко бъдеще.

„Целта на наградите и викторината е двояка – от една страна, ще спечелят читателите, а да печелят читатели е добре, защото най-важното за едно общество е хората да четат. От друга страна – борим се с предпазливостта и страха на масовата аудитория към крипто-валутите”, коментира Божилов.

ЛевКойн е българска криптовалута, създадена в края на 2017 г.
(графика: ЛевКойн ентусиасти)

По неговите думи, криптовалутите се възприемат като нещо отвлечено, с което се занимават само някакви „хакери” и „гении” – „някъде там”. „Масовите обикновени хора не ги разбират, а те са нещо съвсем просто. Затова и след като записах кратко видео как просто да се навлезе в света на криптото, сега и раздавам ЛевКойни”,  поясни Божилов.

Самият ЛевКойн е българска криптовалута, създадена в края на 2017 г. Общият брой „койни” е нисък – едва 9 милиона – „колкото е било населението ни в най-добрите години на България”, подчерта авторът на „Задругата” и „Заветът”.

Проектът е патриотичен и това го обединява с книгите на Божилов, които доста бързо спечелиха широка аудитория.

Коментари по темата: „Писател стимулира четенето на книги с крипто-награда”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Пирамида

Коментар