Пробутват USB флашки за защита от 5G излъчването

Британска компания твърди, че тази USB флашка предпазва от излъчването на 5G
(снимка: 5GBioShield)

Спекулациите със страховете от 5G мрежите придобиват все по-шокиращи измерения. Особено фрапантни са случаите във Великобритания, една от най-развитите държави в света.

Лондонското управление за защита на правата на потребителите (Trading Standards) и градската полиция се опитват да спрат продажбата на устройство 5GBioShield, което според доставчика може да предпази хората от предполагаемото вредно излъчване на 5G мрежите.

Представители на Trading Standards разказват пред BBC, че продажбата на подобно устройство с цена 283 британски лири е мошеничество, тъй като за тази сума купувачите получават обикновена USB флашка. Службата се надява да получи съдебно решение за закриване на уеб сайта на компанията BioShield Distribution, която продава устройството.

Според описанието на търговеца, USB флашката „осигурява защита на дома и семейството, благодарение на носим холографски нано катализатор”. И още: „посредством процес на квантови колебания 5GBioShield хармонизира вредните честоти, които възникват от електрическата мъгла, предизвикана от устройства като ноутбуци, безжични телефони…”

Специалисти на компанията Pen Test Partners, специализирана в търсенето на уязвимости в потребителската електроника, са изследвали устройството и установяват, че то представлява всъщност обикновена флашка с капацитет 128MB и PDF файл с 25 страници, който повтаря голяма част от материалите, публикувани на уебсайта на компанията.

С подобни илюстрации 5GBioShield убеждава британците в качествата на своя продукт
(снимка: 5GBioShield)

Продажбите на USB флашката 5GBioShield се покачиха, след като един от външните членове на 5G Консултативния комитет на Гластънбъри спомена устройството. „Ние използваме това устройство и го намираме за полезно”, написа той с връзка към уебсайта на 5GBioShield.

Достоверността на доклада бе поставена под съмнение, след като BBC публикува статия, в която подробно описва създаването му. Изглежда много от хората, които са работили върху доклада, имат предубедено мнение за 5G. Нещо повече, комитетът признава свидетелства от различни научни източници, включително професор, който твърди, че безжичните сигнали ще направят хората стерилни.

„Присъединих се добросъвестно към работната група, очаквайки да участвам в разумна дискусия за 5G”, споделя Марк Суон, един от хората, които доброволно са помагали за съставяне на доклада. „За съжаление цялата работа се оказа безсмислена пантомима, водена от конспиративни теоретици и скептици”.

Настроенията срещу 5G избуяха напоследък във Великобритания. През април имаше палежи на клетъчни кули на няколко места в страната. Властите смятат, че тези инциденти са породени от конспиративни теории, които свързват 5G кулите с разпространението на COVID-19. Случаят с USB флашката пък е класически пример за компания, която се опитва да печели от страха.

Коментари по темата: „Пробутват USB флашки за защита от 5G излъчването”

добавете коментар...

  1. Фофу

    Тук по някое време се показаха няколко уплашени от пустото 5Г. Предполагам те ще си купят.

Коментар