Франция ухажва Twitter с „по-хуманен и честен интернет”

Twitter е добре дошъл в Европа и по-специално във Франция, казват от правителството на страната
(снимка: CC0 Public Domain)

Френският младши министър по цифровите въпроси Седрик О заяви в скорошно интервю, че страната ще се радва, ако Twitter и други американски компании се преместят във Франция, на фона на обтегнатите отношения на социалната мрежа с Доналд Тръмп.

Седрик О поясни, цитиран от Блумбърг, че все още не се е свързал с Twitter по този въпрос. Той също така покани във Франция всички американски предприемачи и изследователи, които търсят най-доброто място за развитие на технологии и бизнес. Франция е отворена за „по-хуманен и честен интернет”, казва Седрик О.

„Ако Twitter в даден момент реши, че обстоятелствата в САЩ вече не позволяват на компанията да се развива в съответствие с нейните ценности и ако по различни причини има твърде голяма нестабилност, компанията очевидно би била добре дошла в Европа и по-специално във Франция”, коментира Седрик О.

В четвъртък президентът на САЩ Доналд Тръмп подписа изпълнителна заповед за регулиране на социалните мрежи и предотвратяване на онлайн цензурата, след като Twitter определи някои от неговите публикации като ненадеждни и призова авторът на акаунта да провери фактите.

Тръмп обвини Twitter, че се намесва в президентските избори и заплаши, че ще закрие услугата. Междувременно САЩ са обхванати от протести и безредици, провокирани от убийство на чернокож от полицията в Минеаполис.

Коментар