БАСКОМ настоява за запазване на плоския данък

Създаване на благоприятни условия за българските технологични компании е приоритет на БАСКОМ
(снимка: CC0 Public Domain)

Дигиталната трансформация на икономиката и запазването на плоската данъчна система са сред приоритетите на новия Управителен съвет на Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ).

Новото ръководство на БАСКОМ ще продължи да отстоява всички публично изразени позиции на организацията, включително тази против избирателното намаляване на ДДС като социална мярка и все по-настоятелните искания за цялостна ревизия на данъчния модел без задълбочен анализ и никаква оценка на въздействието от подобен ход.

Доброслав Димитров бе преизбран за председател на БАСКОМ
(снимка: БАСКОМ)

БАСКОМ настоява да не се увеличават преките, косвените данъци и максималния осигурителен доход за работещите и прозрачни бизнеси, както и да се приоритизира дигиталната трансформация на икономиката в унисон с Плана за възстановяване на Европейската комисия „Следващо поколение ЕС”.

Асоциацията предлага също да се преосмисли политиката по намаляване на държавния прием и увеличаване на семестриалните такси през академичната 2020/2021 г. за студенти в специалности, свързани с информатика, информационни технологии, компютърни науки и софтуерно инженерство.

Новият УС на БАСКОМ бе избран на редовно Общо събрание на организацията. За втори мандат като председател е преизбран Доброслав Димитров, съосновател на Империя Онлайн. Бистра Папазова от Кобилдър Интернешънъл, Виктор Билянски от Скейл Фокус и Станислав Овчаров от Мусала Софт  са новите членове на Управителния съвет.

С цел приемственост към новия Управителен съвет на БАСКОМ е сформиран Консултативен съвет, който включва всички бивши председатели на организацията, като те остават активно ангажирани с нейните цели и каузи.

Коментари по темата: „БАСКОМ настоява за запазване на плоския данък”

добавете коментар...

  1. Божков

    Брей какво имало сдружение в България от левови милионери и милиардери дето не искат да плащат данъци. Направо при мене да идат в Дубай. Когото трябва от правителството много щедро ще го джиросваме.

  2. Бойко

    Много мазнинка има тука. Мирише на много пари, далавери, за да не си плащат данъци пропорционално!

Коментар