Philips 242B1V – осигурява дискретност с личен режим

Philips 242B1V показва качествени изображения с резолюция Full HD 1920×1080
(снимка: MMD / Philips)

MMD, лицензен партньор на Philips монитори, обяви новия 24-инчов LCD модел 242B1V. Проектиран, за да помогне на професионалистите да увеличат своята продуктивност, докато защитава чувствителните данни и съдържание от любопитни очи, мониторът идва с Full HD резолюция (1920×1080) и SmartImage за най-добро представяне на изображения и видео.

Philips 242B1V осигурява дискретност с лесния за включване личен режим, който предпазва от визуално хакване и скрива екрана от хората наоколо в откритите офиси и местата за съвместна работа. Тази иновативна функция е специално проектирана за компании и професионалисти, които се занимават с чувствителни данни и трябва да защитят тяхната конфиденциалност.

Режимът Philips Privacy Mode предлага интегрирано решение за защита, без нужда от неудобните протектори за екран. Само с натискането на бутон екранът става тъмен и едва видим от двете страни, докато запазва ясна картина при фронтално наблюдение.

Благодарение на нововъведението Philips Privacy Mode, само потребителят директно пред екрана може да прочете съдържанието на екрана, възползвайки се от по-сигурен начин на работа.

Philips 242B1V създава ергономично и приветливо работно място
(снимка: MMD / Philips)

Докато помага за предпазването на данните на екрана, Philips 242B1V осигурява и качествени изображение с резолюция Full HD 1920×1080 и IPS технология за широко и точно цветово възпроизвеждане и големи зрителни ъгли от 178°/178°.

Освен с възможности за конфиденциалност, този нов модел е зареден с функции за увеличаване на комфорта и създаване на ергономично и приветливо работно място. Дисплеят е снабден с Easy Read режим за осигуряване на преживяване като четене от книга и SmartErgoBase – настройваща се по височина стойка с възможност за завъртане и накланяне, която позволява на потребителите да позиционират монитора на идеалното разстояние и позиция.

Philips 242B1V предлага и LowBlue Mode настройка, специално разработена за запазване на добрата кондиция, която намалява вредната синя светлина, и FlickerFree технология, която елиминира трептенето и осигурява комфортна работа.

Стойката SmartErgoBase се настройва по височина, може да се завърта и накланя
(снимка: MMD / Philips)

Мониторът предлага три опции за пестене: LightSensor, Power Sensor и SmartImage технология. LightSensor осигурява най-добрата яркост с минимум енергия и работи за допълнително намаляване на енергопотреблението, а Power Sensor засича присъствието на потребителя и автоматично настройва яркостта на монитора, като я намалява, когато той не е пред екрана, за постигане на по-дълъг живот и съкращаване на сметките за електричество с до 70 процента.

SmartImage е ексклузивна технология на Philips, която оптимизира представянето на дисплея. На база на анализа на показваното съдържание SmartImage адаптира контраста, цветовото насищане и остротата на изображенията и видеото.

В допълнение, енергийно-ефективният монвитор съответства на множество стандартни за защита на околната среда, включително EnergyStar 8.0, EPEAT и RoHS.

Philips 242B1V ще бъде наличен на българския пазар от средата на юни т.г. на препоръчителна крайна цена от 879 лв. с ДДС.

Коментар