ASBIS обяви партньорство с Bang & Olufsen

Bang & Olufsen комбинира по уникален начин звук, дизайн и изработка
(снимка: Bang & Olufsen)

Дистрибуторът ASBIS е новият партньор на Bang & Olufsen в Централна и Източна Европа и страните от Общността на независимите държави (ОНД), с изключение на Русия. Договорът влезе в сила от началото на май 2020 г., съобщиха от българския офис на компанията.

С новото партньорство Bang & Olufsen планира да засили присъствието си на ритейл пазара както в мултибрандовите, така и в специализираните канали в Централна и Източна Европа и ОНД.

„ASBIS има задълбочени познания за индустрията на потребителската електроника и огромен опит в Източна и Централна Европа. Заедно с новия ни партньор ще можем да развиваме бизнеса си, да се доближим до местните търговски партньори и да засилим присъствието си на ключови пазари”, заяви Кристиан Теар, изпълнителен директор на Bang & Olufsen.

„Компанията ни е водещ дистрибутор на ИТ продукти и потребителска електроника на пазарите в Централна и Източна Европа и в ОНД. Имаме широко географско покритие на динамично развиващите се пазари и 30-годишен опит в тази индустрия”, коментира от своя страна Сергей Костевич, изпълнителен директор и председател на Съвета на директорите на ASBISc Enterprises Plc.

По неговите думи, Bang & Olufsen има неразкрит потенциал, който може да се реализира, благодарение на дългогодишния опит и експертиза на ASBIS. „Партньорството с известна и престижна марка като Bang & Olufsen е идеална възможност за нас да разширим портфолиото си с луксозни аудио продукти и да предложим добавена стойност на своите търговски партньори”, допълни той.

„Преди края на месец юни очакваме почти пълното портфолио на марката да е налично в нашите складове”, съобщи Александър Захариев, търговски директор в ASBIS България.

Bang & Olufsen е луксозна аудио марка, основана през 1925 г. в Струер, Дания. Всеки продукт на компанията се характеризира с уникална комбинация от звук, дизайн и изработка. Иновативните аудио продукти на компанията се продават в световен мащаб в специализираните магазини Bang & Olufsen, онлайн и в многобройни ритейл обекти.

Коментар