Силен интерес към конкурса за новатори в образованието

Конкурс на БАИТ насърчава дигиталните новатори в образованието
(снимка: БАИТ)

59 кандидатури са подадени само за една седмица след обявяване на конкурса „Дигитални новатори в образованието”, организиран от Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ).

Четири са категориите на конкурса – Иновативен подход за преподаване, Най-добре посрещната учебна програма от ученици и родители, Технологични иновации, Мултиплициране на иновативните учебни решения.

34 учители по различни учебни дисциплини са подали своите кандидатури лично, 25 от кандидатурите са номинации за учители.

Освен от големите градове като София, Варна, Пловдив, Благоевград, Габрово, Враца, Добрич, има подадени кандидатури и от малки населени места – с. Тополово, обл. Асеновград, с. Церова кория, обл. Велико Търново, с. Куртово Конаре и с. Марково, обл. Пловдив.

В конкурса могат да участват всички учители, обучаващи ученици от 1-ви до 12-ти клас по всички учебни дисциплини, включени в учебните програми на МОН. Регистрацията става чрез подаване на Формуляр за кандидатстване, а крайният срок е 30 юни 2020 г.

Към кандидатурите е необходимо да бъдат приложени линкове към мнения, референции, коментари от ученици и родители, подадени във Facebook, LinkedIn, учебни платформи или получени по имeйл; резултати от тестове, линкове към материали и видеоматериали.

Учителите, спечелили първо място във всяка от четирите категории, ще бъдат наградени с парична награда от 1000 лв., софтуерни продукти и онлайн обучения от спонсорите.

Класиралите се на 2-ро и 3-то място във всяка от четирите категории ще получат различни материални награди, вкл. компютри, принтери, таблети, софтуер и обучение.

Кампанията и церемонията по награждаването се провеждат под патронажа на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев. Наградите ще бъдат връчени на официална церемония в ТехноМеджикЛенд, а датата ще бъде уточнена допълнително.

Коментар