Zoom няма да криптира „от край до край” безплатните връзки

Безплатните услуги на Zoom няма да се криптират „от край до край”, съобщи компанията
(снимка: CC0 Public Domain)

Популярната услуга за видеоконференции Zoom отказа да приложи криптиране „от край до край” на безплатните връзки. Подобно криптиране ще е налично само за потребители, чиято идентичност може да бъде потвърдена.

„Решението да не се добави криптиране от край до край на комуникацията за безплатни потребителски обаждания чрез Zoom е взето с цел сътрудничество и достъп на съответните власти за правоприлагане”, поясни Ерик Ян, изпълнителен директор на Zoom.

„Разбира се, не желаем да загубим безплатните потребители, но също така искаме да си сътрудничим с ФБР и всички органи за правоприлагане в случай, че някои хора ползват Zoom със злонамерени цели”, добавя Ян.

Криптирането от край до край, върху което работи в момента екипът на Zoom, осигурява сигурна и защитена връзка по време на обаждане или видеоконференция между отделните устройства на всички участници. Силно криптиране ще бъде добавено само за платени потребителски акаунти.

„Планираме да доставим криптиране от край до край за потребители, на които можем да удостоверим идентичността и по този начин да намалим възможните рискове за уязвими групи. Безплатните потребителски акаунти се регистрират чрез имейл адрес, който не осигурява достатъчно информация за удостоверяване на идентичност”, коментираха от Zoom.

„Намирането на перфектен баланс е голямо предизвикателство. Ние винаги се стремим да вземаме правилни решения”, добавиха в заключение от пресцентъра на компанията.

Стоян Букович

Стоян Букович

Коментари по темата: „Zoom няма да криптира „от край до край” безплатните връзки”

добавете коментар...

  1. :o)

    но също така искаме да си сътрудничим с ФБР и всички органи за правоприлагане в случай, че някои хора ползват Zoom със злонамерени цели”, добавя Ян.

    Ахахахахаха признахте ли си ОТКРИТО И ЯСНО че сте подчинени и следите и записвате 100% от трафика за Държавните Служби? Точно както правят Гугъл, Майкросот, Епъл, Скайп, Вайбър 🙂

  2. Anonymous

    А платен с безплатен криптирано ли ще е?

Коментар