Великобритания търси алтернатива на Huawei

Huawei трудно ще прави бизнес с 5G оборудване в държави като Великобритания
(снимка: Huawei)

Британските власти обсъждат доставките на 5G мрежово оборудване с компании в Южна Корея и Япония, опитвайки се да намерят алтернатива на китайската Huawei Technologies, съобщи Ройтерс, позовавайки се на неназован „специалист в тази област”.

Според източника, преговорите с японската компания NEC и южнокорейската Samsung Electronics са част от правителствен план, обявен миналата година. Целта на плана е да разнообрази доставчиците на 5G оборудване.

През януари т.г. Обединеното кралство определи Huawei за „високорисков доставчик”, ограничавайки възможното участие на китайския производител в проектите за 5G мрежи до 35% и изключвайки го от основната мрежа.

Наскоро британският премиер Борис Джонсън отново бе подложен на натиск от страна на САЩ, които се стремят напълно да задушат Huawei. В момента Лондон обмисля пълното изключване на Huawei от 5G мрежата си до 2023 г. За изпълнението на този план обаче са необходими алтернативни доставчици.

Коментари по темата: „Великобритания търси алтернатива на Huawei”

добавете коментар...

  1. Фофу

    Чебурашчето накичило се с гръмко име пак си тропна каквото са му спуснали. Демек, ще се гъта тоя капитализъм, скоро.

  2. Мхм

    Кой е технологично изоставащ бе балък, смешните китайчета само боклуци и ментета могат да правят. Скоро запада пак ще ги върне в средните векове, като си изнесат производствата и тия няма какво да копират и правят ментета.

  3. Българин

    Технологично изоставащите държави като Англия и САЩ, ще трябва да си ползват старо 4G оборудване.

Коментар