Бил Гейтс: Трудно ми е да опровергавам конспирациите

Бил Гейтс определя конспиративните теории по негов адрес като „глупави и странни”
(снимка: gatesnotes.com)

Бил Гейтс отхвърли конспиративните теории, че с идеята за ваксиниране срещу коронавируса иска да имплантира микрочипове в хората, съобщи Business Insider, позовавайки се на интервю с милиардера филантроп.

„Никога не съм се занимавал с неща като микрочипове. Тези твърдения е трудно да се опровергаят, защото са едновременно глупави и странни”, казва съоснователят на Microsoft и дългогодишен лидер на компанията.

Бил Гейтс отдавна говори за опасностите от пандемията и призова световните лидери, включително Доналд Тръмп, да предприемат по-решителни стъпки, за да се подготвят за подобни събития.

Въпреки това конспиративните теории за Бил Гейтс избуяха в социалните мрежи и многократно бяха споменавани по телевизията: общо 1,2 милиона пъти от февруари до април, според Zignal Labs.

В проучване, проведено в края на май от Yahoo News и YouGov, 28% от американците заявяват, че смятат теорията на конспирацията за вярна.

Гейтс, от своя страна, е загрижен, че когато се намери ваксина, антиваксинните настроения могат да затруднят достигането на стаден имунитет – или когато достатъчно голям процент от населението е имунизирано срещу патогена, което не му позволява да се разпространява по-нататък.

„Светът трябва да работи заедно за разработване на безопасни и ефективни ваксини и да направи всичко възможно, за да разшири производството, така че да можем да предоставим ваксини на тези, които се нуждаят най-много от тях, а не на тези, които могат да платят най-много”, заключава Бил Гейтс.

Коментари по темата: „Бил Гейтс: Трудно ми е да опровергавам конспирациите”

добавете коментар...

  1. ха

    Дам… Без Фофу някак незавършен става комплекта от “изплющели мозъци”. А сега като добавих и моя милост, то нещата направо станаха идилия…

  2. Фофу

    Само едно може да се каже, като гледам тия изплющели мозъци.
    – Боже колко мъка има по тоя свят.

  3. antifuckser

    Zabravi da spomone 4e ot kakto se zanimava sys filantropia e udvoil parite si, nikoi ne mu iska mrysnite vaksini!

  4. Стаматова

    След като прехвърли част от милиардите си от Microsoft във собствената си фондация за медицински проучвания, той официално патентова “коронавирус” и предупреждава, че може да възникне такава пандемия. Заедно с другия “филантроп” – Дж. Сорос, те активно работят за запазване господството на “скритата власт” или т.н. “дълбока държава” в САЩ и по целия свят.

  5. Anonymous

    Като каже добър ден – гледайте светло или тъмно е навън.

Коментар