TikTok вече е най-популярното приложение в света

През май т.г. приложението за споделяне кратки видеа TikTok е свалено 111,9 млн. пъти
(снимка: CC0 Public Domain)

Мобилното приложение за споделяне на кратки видеоклипове TikTok се очертава като най-популярното в света – то има най-много сваляния през миналата година – около 700 милиона пъти, според статистика на Sensor Tower.

Само през месец май т.г. приложението е изтеглено 111,9 милиона пъти от потребители по целия свят, което е около два пъти повече спрямо май миналата година. TikTok е най-популярно в Индия, където на него се падат 20% от всички изтегляния.

Въпреки че американските власти са настроени негативно към TikTok, приложението е на второ място в САЩ по брой изтегляния с дял от 9,3%. При платформата Android то заема първо място, докато при iOS отстъпва само на приложението за видеочат Zoom.

Според публикувани по-рано данни от Sensor Tower, потребителите на TikTok и Douyin харчат по 78 милиона долара на месец, изпреварвайки по този показател YouTube, Tinder и Netflix. За една година харчовете са нараснали 10 пъти, като китайският пазар носи 86,6% от приходите, а други 8,2% идват от САЩ.

TikTok е най-сваляното приложение в света през всички тримесечия на 2019 г., с изключение на второто. Като цяло за годината то е изтеглено около 700 милиона пъти.

Коментари по темата: „TikTok вече е най-популярното приложение в света”

добавете коментар...

  1. :o)

    Човечеството все повече ЗАТЪПЯВА , плановете за доминация над овце се развиват 😉

  2. Maddison

    Наистина се радвам за тик ток понеже то ми е най – любимито приложение. Тик ток просто е супер. Знам всички песни и танци и където и да съм винаги съм с тик ток. Не мога без тик ток.

Коментар