Supermicro отваря втори завод за сървъри в САЩ

Supermicro разширява производството на сървъри на територията на САЩ
(снимка: Supermicro)

Производителят на сървъри за дейта центрове Supermicro планира да открие нов завод за монтаж в Съединените щати. Предприятието вероятно ще се намира в Орегон, на Източното крайбрежие или в Средния запад, съобщи Ройтерс, позовавайки се на изпълнителния директор на компанията Чарлз Лианг.

Supermicro доставя сървъри на компании, специализирани в облачните услуги, като извършва както самото проектиране, така и производството. Компанията заема междинна позиция между играчи на този пазар като Hewlett-Packard Enterprise, които разработват системи, но разчитат на външни производители, и Quanta Computer, които произвеждат системи, разработени от други.

Сглобяването на сървърите Supermicro вече е почти равномерно разпределено между предприятията в Тайван и централата на компанията в Сан Хосе, Калифорния. Някои продукти се произвеждат в Китай и се доставят на китайски клиенти, пояснява Чарлз Лианг.

Изборът за ново производство на сървъри в САЩ на място, различно от Сан Хосе, е продиктуван от желанието компанията да намали разходите, което ще й позволи да предложи по-ниски цени. Въпреки това Supermicro планира тази година да разшири площадката в Сан Хосе с нова сграда с площ от 8360 кв. метра за производство и 10 960 кв. метра склад.

Разширяването се налага, тъй като Supermicro навлиза на пазара на оборудване за 5G мрежи, които ще изискват повече сървъри, отколкото мрежите от предишно поколение. Очаква се клиентите да търсят оборудване, произведено в САЩ.

Supermicro обаче проучва и възможността за разширяване на производствените си възможности в една от азиатските страни. Най-вероятно това ще е Тайван.

Коментар