Apple поскъпна до исторически максимум

Пазарната стойност на Apple достигна в петък 1,43 трилиона долара
(снимка: CC0 Public Domain)

През януари тази година акциите на Apple струваха около 328 долара за брой, но на фона на пандемията от коронавирус цената им започна да намалява. Този петък обаче акциите на Apple достигнаха нов максимум за всички времена – $331,75.

Заслужава да се отбележи, че на 23 март стойността на акциите на Apple падна до 212,61 долара, но след това ценните книжа на компанията показаха постоянен стабилен растеж. След прехода на много потребители към дистанционна работа и обучение от разстояние, търсенето на таблети и лаптопи с марката на Apple нарасна.

Анализатори, на които се позовава My Drives, коментират, че подобно поскъпване на акциите на Apple може да се нарече изненадващо, като се има предвид настоящата ситуация в САЩ. Пазарната стойност на Apple достигна в петък 1,43 трилиона долара.

Credit Suisse повиши очакваната цена на акциите на Apple от $260 до $295, за да запази неутралния им рейтинг. В същото време финансовата компания отбеляза, че Apple значително разширява дигиталния си бизнес в App Store.

Анализаторите коментират също, че рязкото поскъпване на акциите на Apple показва, че пандемията вече не засяга високотехнологичната индустрия. За това свидетелстват и оптимистичните прогнози за ръста в пазарната капитализация на Microsoft.

Коментар