Предлагат UnityCard решение за възстановяване на икономиката

Чрез UnityCard властите могат да предоставят спешна помощ на хора и бизнеси
(снимка: UnityCard)

Европейските финтех компании Loyaltek и Paynovate пускат UnityCard  – предплатена карта, която може да се използва за спешна хуманитарна помощ или за конкретна помощ на населението, местни търговци или бизнеси, на които се е наложило да преустановят активността си, поради пандемията от коронавирус.

UnityCard, по изключение, ще бъде безплатна за общините. Картата може да бъде доставена навсякъде в Европа бързо и лесно, като по този начин ще се избегнат тромавата логистика и административни спънки, което позволява ефективни, ултрацелеви и проследими социално-икономически мерки по пътя на икономическото възстановяване. До този момент са поискани оферти за близо 1 милион карти.

Докато коронавирусът засегна много страни, както в Европа, така и по света, фокусът постепенно се измести към следващото предизвикателство: възобновяване на икономиките. Правителствата и международните институции в цяла Европа обявиха безпрецедентни кризисни мерки, но остава да се разбере дали те бяха достатъчни и по-специално дали може да бъде предоставена достатъчно бързо адекватна помощ за нуждаещите се, пострадали от кризисната ситуация.

Loyaltek и Paynovate отправят уникално предложение към политическите лидери за бърза финансова подкрепа с помощта на UnityCard. Колкото иновативна, толкова и полезна, тази дебитна карта може да бъде ограничена за използване в определен географски район (напр. една община), както и за застрашени или пострадали от кризата магазини или предприятия, които са били принудени да преустановят активността си по време на текущата криза: хотели, ресторанти, барове, фризьорски салони, магазини за домашни потреби, магазини за дрехи…

„Ние не добавяме никакъв марж върху трансакциите”, подчерта Робърт Мас
(снимка: Loyaltek)

Това решение влиза в ролята на перфектен инструмент за стимулиране на местната икономика, смятат инициаторите на проекта UnityCard.

„Независимо дали става въпрос за подпомагане на търговци, на които се е наложило да закрият бизнеса си, или да се помогне на бедни семейства или самотни родители да изхранят децата си, нашите лидери, от общинско до национално ниво, търсят начини да смекчат последиците от блокирането на хората по домовете им и да се подготвят за завръщане към нормалния живот и икономическо възстановяване”, обясни Робърт Мас, основател и изпълнителен директор на Loyaltek и експерт в областта на картовите плащания.

„Времето си минава и възниква въпросът как да се разпределят ресурсите възможно най-бързо и ефективно, като в същото време се избягват всякакви рискове от злоупотреби и се гарантира, че публичните пари ще служат по предназначение и ще се стигне до щастлива развръзка  в полза на обществото като цяло”, допълни той.

UnityCard може да бъде зареждана и презареждана с всяка желана сума пари и работи точно като обикновена дебитна карта на платежни терминали. Периодът на валидност може да бъде адаптиран в зависимост от нуждите и предвидената помощ.

Потребителите могат да проверяват останалата стойност, благодарение на QR код, докато екстранет приложението позволява на издаващия орган да наблюдава, анализира, управлява и дори да коригира начина, по който се използват неговите карти, в реално време.

„Решихме да предложим първите 5000 карти на всяка от общините, които искат да работят с тях, като се има предвид, че общините са представители на местната власт и са по-добре запознати със случващото се на местно ниво. Оперативните разходи са сведени до минимум и възлизат на част от обичайните разходи за подобни „традиционни” мерки. Освен това ние не добавяме никакъв марж върху трансакциите. Преди две години вече доставихме 12 000 карти за Световната програма за храна и хуманитарна помощ”, каза Робърт Мас.

UnityCard работи точно като обикновена дебитна карта на платежни терминали
(снимка: UnityCard)

Предлаганото решение се е оказвало полезно и при други кризи, например в Германия по време на миграционната криза, когато Loyaltek разпространи десетки хиляди карти на местните власти за управление на квотите на сирийските бежанци, позволявайки им да осигурят най-основните за тях неща чрез местни търговци.

UnityCard може да бъде персонализирана, ако е необходимо. Тя се предоставя директно на бенефициентите или чрез предаване на компетентния орган, който след това може да прави допълнителни разпределения. Плащанията, извършени от гражданите с картата, се управляват заедно с останалия платежен трафик на търговците, докато поддръжката на картодържателя се осигурява от Loyaltek или самият клиент, т.е. издаващият орган.

Коментари по темата: „Предлагат UnityCard решение за възстановяване на икономиката”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    unitycard eu

  2. Anonymous

    УБД

  3. Anonymous

    ББД

Коментар