Panasonic улеснява стрийминга под Windows

Нов софтуер на Panasonic улеснява поточното предаване на живо
(илюстрация: Panasonic)

Panasonic обяви достъпността на бета версия на софтуера „LUMIX Tether for Streaming (Beta)” за Windows, който извлечен от конвенционалния „LUMIX Tether (Ver.1.7)” и притежава допълнителни визуални възможности за поточно предаване на живо. Така компанията улеснява нарастващия брой потребители, които реализират собствени стрийминг предавания.

Тъй като „LUMIX Tether” бе създаден първоначално за свързано снимане, елементите на графичния потребителски интерфейс (като зона на фокусиране, контролен панел и др.) се изобразяват на компютърния монитор заедно с живия образ от фотоапарата по време на USB тетъринг връзка. Тези графични елементи обаче представляват пречка, когато софтуерът се използва за поточно предаване на живо.

В отговор на исканията на потребителите за разрешаване на този проблем, в софтуера „LUMIX Tether for Streaming (Beta)” е добавен режим Live View. Той дава възможност за показване само на образ от фотоапарата, което улеснява използването му от съответния софтуер за поточно предаване. Потребителите могат да изберат дали да покажат или скрият графичните елементи по време на USB тетъринг връзка, според целите си.

„LUMIX Tether for Streaming (Beta)” се предлага като предварителна версия, която все още е в процес на разработка. Съвместим е с камери DC-GH5, DC-G9, DC-GH5S, DC-S1, DC-S1R и DC-S1H. За този софтуер Panasonic не осигурява гаранция и потребителска поддръжка.

Даунлоуд: LUMIX Tether for Streaming (Beta)

Коментар