Фирмите преминават към по-ефективно съхранение на данни

Бъдещето на съхранението на данни в настоящата неблагоприятна икономическа среда ще обсъждат експерти и потребители по време на конференцията IDC Storage, Virtualization, and Datacenter Efficiency Roadshow 2009 този месец в София.

Влошаващата се икoномическа обстановка принуждава много мениджъри по съхранение на данни да преосмислят начина, по който изразходват бюджетите си. Въпреки това разходите за системи за съхранение на данни (сторидж) намаляват далеч по-малко, в сравнение с тези за други технологии като компютри, принтери, сървъри и мрежово оборудване, сочат резултатите от проведено наскоро проучване на IDC сред ИТ мениджърите в Европа.

“Настоящата икономическа ситуация принуди ИТ мениджърите да преоценят бюджетите си за близкото бъдеще”, каза Филип Коринек, програмен мениджър (хардуер и сторидж) в IDC CEMA. “Това е началото на ориентиране към по-евтини технологии за основни нужди и преминаване към ценово по-ефективни стратегии при съхранението на данни, като виртуализацията”.

В момента се наблюдава известно забавяне при стартиране на нови широкомащабни инициативи и проекти, но в региона все още има търсене на капацитети за съхранение на данни. Акцентът ще е върху краткосрочните нужди от системи за съхранение на данни на по-ниска цена, за сметка на дългосрочните инвестиции в сторидж решения, допълни Коринек.

Роудшоуто на IDC ще събере водещи анализатори, лидери от индустрията, международни и български експерти в областта на съхранението на данни. На 28 май в х-л Шератон те ще дискутират последните тенденции и разработки в областта на сторидж системите, за да помогнат на нови и настоящи потребители да извлекат максимална полза от своите ИТ инфраструктури във време, когато ценовата ефективност е поставена на преден план.

“IDC Storage, Virtualization, and Datacenter Efficiency Roadshow 2009” се провежда в 18 града в региона на Централна и Източна Европа, Близкия Изток и Африка. Роудшоуто стартира на 2 април в Букурещ и приключва на 25 ноември в Казабланка.

Коментар