Ерик Шмид не се съмнява, че Huawei е опасност за САЩ

Техническите експерти на Китай дори са по-добри от западните, смята Ерик Шмид
(снимка: Eric Schmidt / Twitter)

Ерик Шмид, бившият главен изпълнителен директор на Google, смята, че Huawei наистина „шпионира” в полза на правителството в Пекин. Същевременно той признава успеха на китайската компания.

В интервю за BBC Ерик Шмид, който неотдавна скъса всички връзки с Alphabet (холдинга, в състава на който е Google), казва, че не се съмнява в опасността, която Huawei представлява за националната сигурност на САЩ.

По неговите думи, няма съмнение, че информацията от маршрутизаторите на Huawei попада в правителствeни ръце. В момента Шмид работи в тясно сътрудничество с Пентагона като председател на Консултативния съвет за иновации в отбраната и подобно твърдение не е изненадващо.

Шмид дори сравнява Huawei с шпионските организации и насърчава западните компании да създават по-модерни технологии, с които да конкурират китайския доставчик на телекомуникационно оборудване.

Освен това бившият шеф на Google признава, че в миналото е сбъркал в оценката си за китайските компании, твърдейки, че те знаят само как да откраднат много добре западните идеи. Сега Шмид смята, че техническите експерти на Китай дори са по-добри от западните.

Коментари по темата: „Ерик Шмид не се съмнява, че Huawei е опасност за САЩ”

добавете коментар...

  1. ха

    >Викам, че ФАЩ фащат чебурашкови мозъци, изплющяват ги с Харп технология или ако ти е по-удобно с чипиране и после ги връщат на място. Индивида обикновено не усеща разликата и продължава да говори, но всъщност плющи тъпотии.
    Ей, Фофу. Сега разбирам, че ти не си лош човек. Дори си много на ясно какво се е случило с теб… Но тези “просветления” много рядко ти се случват.

  2. Saevar

    Фофу => Папка__Аутизъм

  3. Фофу

    Saevar => Папка_Кретенизъм

  4. Saevar

    Фофу => Папка-Аутизъм

  5. Фофу

    Викам, че ФАЩ фащат чебурашкови мозъци, изплющяват ги с Харп технология или ако ти е по-удобно с чипиране и после ги връщат на място. Индивида обикновено не усеща разликата и продължава да говори, но всъщност плющи тъпотии.

  6. -

    Фъфляк, спри се, пишеш глупости!

    ФАЩ публично заплашиха европейски компании със санкции, ако работят с Хуйвей.

    Или, викаш, европейските компании са си американска територия?

  7. Saevar

    Фофу => Папка_Аутизъм

  8. Фофу

    Рече доказалият се с не една идиотска глупотевина Saevar.

    За другият изпушил идиот МУнчо Тъпанчес, САЩ забраняват какво става в ТЯХНАТА си държава. Така като в Китай не можеш да достигнеп НИЩО което идва от запад например. Освен ако не минеш през ВПН и пр.

    Ако желаете да се ограмотите какво става в Китай можете да потърсите в тюба SerpentZA, един бял южоафриканец, който изкара повече от 12 год в Китай и има стотици сносни видеа. И да видиете чебурашки лицето на китайският комунизъм.

  9. Saevar

    Фофу => Папка Аутизъм

  10. Манчо Санчес

    По тая логика трябва да блокират и затворят целия свят на 100% Няма държава без разузнавателни служби. Всички го правят в една или друга степен.

    Пак се правят на световни полицаи и диктатори само те да могат да си правят каквото си искат, а на другите да забраняват.

  11. Българин

    Като нямат американците вече нови технологии да се конкурират, го обърнаха на селски клевети срещу конкуренцията.

  12. Казват

    Че един шпионон винаги разпознава друг…

  13. Фофу

    Даа, щом Saevar Умния не го следят извода е, че никой друг никога няма да следят. Брех тия тъпи американци, пак не са случили на екперт консултант. Такъв титан на интелекта са изпуснали, че чак ми е жал за тях.

    Кофти комбинация е да имаш напомпано чувство за обществена или политическа значимост, вкарването във филми като Досиетата Х, Джеимс Бонд и няколко други, плюс вкарването във великите световни конспирации, където всеки е чипиран и следен, плюс “Чебурашка си има нов идол и заедно срещу тия империалисте изедници”, но това след като похапнем сладко на тяхната маса.

  14. Saevar

    интересно щом такова име като Ерик Шмид говори за това…. аз лично имам Хуавей но не съм виждал да иска да пуска някакви криптирани данни към тях, имам firewall и следя логовете…

  15. flashko

    Официално признание, че Huawei е достоен конкурент на Google по шпиониране.

Коментар