Microsoft обнови неочаквано Windows 7

Потребителите на Windows 7 получиха достъп до Chromium-базиран браузър Edge
(снимка: Matthias Nadler / Microsoft)

Въпреки че официалната поддръжка на Windows 7 приключи на 14 януари тази година, Microsoft изненадващо пусна актуализация за остарялата операционна система. Какво я накара да направи това?

Оказва се, че причината е браузърът Edge. Microsoft просто иска да даде на потребителите на Windows 7 това, което наскоро получиха работещите с Windows 10 – браузър Edge, базиран на Chromium.

Актуализацията под номер KB4567409, пусната тази седмица, инсталира на компютрите с Windows 7 новия браузър на Microsoft, за който компанията не спира да повтаря, че е бърз и икономичен.

Обновлението се нарича „Update for the new Microsoft Edge for Windows 7 SP1 and Windows 8.1, mainly for non-business users on Windows 7”, т.е. от него могат да се възползват обикновените домашни потребители, които все още използват Windows 7.

След инсталиране на актуализацията, новият Edge става част от системата и се позиционира с иконка в лентата със задачи. Той обаче не заменя Internet Explorer като браузър по подразбиране.

Непланираната актуализация KB4567409 за Windows 7 не е свързана с проблеми в сигурността на операционната система и потребителите могат да я игнорират.

Коментари по темата: „Microsoft обнови неочаквано Windows 7”

добавете коментар...

  1. Ужас

    Второто, не го разбирам аз съм Аборигенец ама пак, не си какво иска да каже “Миосли” хора как се пише с грешки на мен ми го коригира на “мисли”

  2. Saevar

    Фофу => Папка Аутизъм

  3. Неньо

    Хей хора никого ли не смущава факта, че Майкрософт краде пак чужд софтуер и го преименува само???

    От какъв зор да ползуваме Edge, който бил Chrome вместо оригинала Chrome?
    От какъв дявол е това?

    Майкрософт продължава да се държи като Китайска компания взема и сменя имена на чужди продукти скалъпва ги в нещо общо и не много добре работещо.

  4. Агент 007

    Тука гледам се е събрал технологичния елит на държавата! Я по спокойно,отпуснете се и си пуснете песента на Преслава. “Лъжа е” !!

  5. нешо

    Аз от отдавна пускам компитютъра от копчето с чертичката и заврантулката ама от туй енджи взема да ми отказва виделошофиора и затуй го разкарах енджито! А и до де помня да се похваля на гордите кампютъраджии тук,че ми е от 2010 лапайтопа и може би затуй ми се запъна таз благинка.И да, ползвам опера щото не ми иска никакви лични данни,като мозила и хромавия.

  6. Фофу

    И това, че един комп ако не го преинсталираш на всеки 6 месеца става много бавен.

  7. Фофу

    Истинксият българин се познва по това, че знае, че Мозила е най-великата (това дали е браузър и какво е въобще е по-малко важно), WinAmp е най-великият плеър и Аваст е най-великата антивирусна. Всъщност Eset е следващ по великост.

  8. Gibon2

    Колегата е направил изключително “задълбочено” изказване …

    За сведение, колега: под Mozilla Firefox върви абсолютно всичко. При това с подходящите плъгини мога да ти спра 100% от рекламите и съобщенията за Cookies. Може с подходящите настройки така да се оптимизира, че да върви по-бързо от всеки друг браузър.

    Изказването ти говори колко добре си “запознат” с браузърите… Имай предвид, че няма лоши браузъри. Те са инструменти като всяко друго нещо и предназначението им е според целите на фирмата разработчик. В 99% от случаите тези цели не са безкористни. Попитай се защо в Chrome никога не можеш да блокираш на 100% рекламите? Не е защото е лош, а защото на Google това им е бизнеса и винаги намират начин да заобиколят блокери те…

    … И когато друт път пишеш пред публика, първо чети, второ мосли и трето пиши, когато наистина си наясно… Все пак благодаря… Доста се посмях…

  9. zeroheat

    Съдейки по начина по който пишеш…. Чисто чудо е, че си успял да си пуснеш компютъра. Па камо ли да го ъпдейтнеш.
    Хахахаххаха 🙂

  10. Zeroheat

    Хахахаххаха
    Егати боклука е мозилата.
    От всички браусери е най смотания. По-зле е дори от операта.
    Опитай да пуснеш нещо от платформите за учениците. За обучение от вкъщи. Неща, които тръгват от раз за секунди на ie или chrome отнемат 20 30 мин на мозилата, с четенето разбира се. Най НЕ интуитивния браузър.

  11. User

    ти щом използваш edge имаш ментални проблеми

  12. Anonymous

    ти щом използваш edge имаш ментални проблеми

  13. Рико Бенд & Rejo

    Мозилката си е номеро уно братът.

  14. hihi

    Ти не си в час бативото хахаха.
    Явно си от заблудените овце ползващи Google шитянта.

  15. Nikolai

    Неше, ‘земи да научиш български и тогава говори за “канпютара”, че нещо не ми се връзва…

  16. нешо

    кантипютара ми взе да забива с туй еджи и са наложи да употреба точка за въстановяване!неква недомислица е таз кирийка от микрософта

  17. пешо

    Не е точно така. Няма значение кой се опитва или следи, важното е да му се дърпаме колкото може повече. Останалото е робско държание.

  18. rambaldievskievichus

    Е, и? Какво от това? Братушковците да не би да не ни следяха? Хем ни следяха, хем ни вредяха (те и затова ни и следяха (а и сигурно още си ни нюхат).

  19. Turtle

    Най-после

  20. Bunny

    Edge е пълен провал.

  21. Yav

    Те още отначало го бяха пуснали за Windows 7, но трябваше сам да си го изтеглиш от интернет.

  22. Saevar

    ха ха, значи явно не им се търси браузъра много много щом са решили че чак за W7 да го пуснат, те не бяха ли го пуснали за Андроид и Линукс ..? или се бъркам, иначе нa печелившите честито 😀

  23. пешо

    Майкрософт иска просто малко повече да ни следи. Толкова са хуманни.

Коментар