Technics чества 55 години с уникален грамофон

Юбилейният грамофон SL-1210GAE Limited Edition се отличава с изцяло черен дизайн
(снимка: Technics)

Японската компания за аудио продукти Technics пуска грамофон с директно задвижване SL-1210GAE Limited Edition, за да отбележи своята 55-годишнина. Специалният модел излиза на пазара този месец, а предлагането му ще бъде ограничено само до 800 бройки в цяла Европа.

SL-1210GAE Limited Edition е базиран на международно признатия Hi-Fi грамофон Grand Class SL-1200G и се отличава с изцяло черен дизайн, който вече стана популярен и се утвърди при други нови продукти на Technics. Моделът има няколко специални и ексклузивни характеристики:

Изцяло черен дизайн. Алуминиевият горен панел на SL-1210GAE има дебелина 10 мм и внимателно изработено анодирано черно покритие. В допълнение, работните бутони и рамото също са с висококачествено черно покритие, което придава на грамофона стилен, първокласен външен вид.

Специална табела със сериен номер. SL-1210GAE е произведен изцяло в Япония от висококвалифицирани майстори, със значително ниво на ръчните операции, за да се гарантира възможно най-високо качество. На горния му панел има специална табела с уникален сериен номер, която показва, че това е модел за 55-годишния юбилей.

Изолационен материал. Специално разработеният цинков изолатор използва αGEL – мек гелообразен материал с отлични ударопоглъщащи свойства, който е използван и при водещия модел SL-1000R. Шасито, отлято от цинк с висока плътност, има превъзходни характеристики за поглъщане на вибрациите и дългосрочна надеждност.

Ключ за включване/изключване на светлината на стробоскопа. Изключването на светлината на стробоскопа, което позволява на слушателя да се концентрира по-добре върху музиката, особено в затъмнена среда.

Уникална, специално настроена доза Nagaoka. При разработването на грамофона, Technics си сътрудничи с Nagaoka световно признат производител на грамофонни игли и звукоснематели. SL-1210GAE е окомплектован с MM (Moving Magnet) доза JT-1210, която е специално настроена от съвместен екип инженери от Technics и Nagaoka. Дозата използва иглодържател, изработен от бор, и е настроена и проектирана за идеалните характеристики на фокуса и детайлността на звука, много по-добри от тези на други MM дози. Тя ще се предлага само заедно с грамофона SL-1210GAE.

Technics дебютира на световния пазар за Hi-Fi аудио през 1965 г., като оттогава насам брандът на Panasonic се прослави с голямо разнообразие от емблематични продукти, като аудио плейъри, усилватели, озвучителни тела и др.

Коментар