Три TV Box устройства за домашно развлечение

ТВ приставката Beelink GT-King Pro е една от най-стойностните на пазара

Телевизорите стават все по-големи и с по-висока резолюция. Наред с това се развиват и ТВ приставките (т.нар. TV Box), които допълват възможностите на телевизора и го превръщат в център на развлечението у дома с достъп до огромно видео съдържание от интернет.

На пазара се предлагат най-различни ТВ приставки в широк диапазон на цените, в зависимост от компонентната база и характеристиките. Днес ще разгледаме три модела TV Box устройства – по-достъпни и по-скъпи, налични за покупка с отстъпки в онлайн магазина GeekBuying.

Несъмнено Beelink устройствата са сред най-добрите на пазара. Beelink GT-King Pro, в частност, е способен да предложи истинско кино и концертно качество на изображението и звука. Тази ТВ приставка се предлага за $139,99, но цената си струва, защото ще получите Hi-Fi потребителско изживяване у дома.

Beelink GT-King Pro осигурява истинско кино изживяване на домашния телевизор

Разглежданият модел е проектиран на базата на 6-ядрен Amlogic S922X-H чип (четири ядра Cortex-A73 на 2,21GHz и две ядра Cortex-A53 на 1,8GHz), който е най-производителният процесор за ТВ приставки. Конфигурацията включва 4GB оперативна памет и 64GB постоянна памет за сваляне и съхранение на достатъчно голям обем HD съдържание от интернет и за последващо гладко възпроизвеждане от паметта на устройството.

Beelink GT-King Pro поддържа Hi-Fi аудио без загуба на качество и Dolby ефект, както и видео декодиране до 4Kx2K 60fps. Комбинацията от 6-ядрен CPU, 6-ядрен GPU ARM G52 MP6 и много памет гарантира бързо и гладко възпроизвеждане на видео и спокойствие, че потокът няма да прекъсне заради буфериране, когато гледате филми или се забавлявате с игри.

Beelink GT-King Pro поддържа Hi-Fi звук с Dolby ефекти

Wi-Fi модулът на ТВ приставката е двубандов (2.4GHz + 5.8GHz), като освен него е наличен 1000Mbps LAN адаптер за жично свързване към домашната мрежа. Приставката работи под управление на Android 9.0, осигурявайки достъп до необятен обем игри и приложения. Можете да управлявате устройството чрез включеното в комплекта дистанционно, вкл. и чрез гласови команди. Налични са още интерфейс HDMI за връзка с телевизора, два порта USB 3.0, два USB 2.0, гнездо за слушалки, RS323 интерфейс и слот за SD карти памет.

Купи: Beelink GT-King Pro – на цена от $139,99 и безплатна доставка

H96 MAX поддържа 4K видео при 60 кадъра в секунда

В средния ценови дипазон е моделът H96 MAX – това е Android TV Box, който струва $89,99 и се доставя от склад в Германия. Устройството се базира на чип Rockchip RK3399 с максимална тактова честота 2.0GHz, допълнен от 4GB оперативна памет и 32GB EMMC сторидж, което е достатъчен голям обем за безпроблемно използване на приставката.

Моделът поддържа 4K видео при 60 кадъра в секунда, има двубандов WI-FI модул за безжично свързване и Gigabit Ethernet порт, които при добра интернет гарантират отличното потребителско изживяване при браузване, онлайн видео и игри, стига да е бърза интернет връзката до дома.

ТВ приставката предоставя разнообразие от портове, вкл. Type-C, USB 3.0 и USB 2.0

H96 MAX разполага още с Type-C, USB 3.0 и USB 2.0 портове за свързване на външни устройства, HDMI порт за включване към телевизора, цифров аудио изход и Bluetooth интерфейс. Работи под управление на операционна система Android 7.1 и се доставя с дистанционно управление.

Купи: H96 MAX – на цена от $89,99 и доставка от Германия (за $10,44)

X88 PRO X3 може да се похвали с поддръжка на 8К резолюция

Най-достъпна като цена от разглежданите модели е ТВ приставката X88 PRO X3. Тя струва $46,99, като срещу това получавате устройство с четириядрен чип Amlogic S905X3 (Cortex-A55), допълнен от 4GB оперативна памет и 32GB постоянна – достатъчно голям обем за сваляне, съхранение и гладко възпроизвеждане на видео.

ТВ приставката се отличава с поддръжка на 8K UHD резолюция (7680х4320). Функции като DLNA, Miracast и Airplay означават, че освен директното забавление от интернет, с приставката ще можете да гледате комфортно на големия екран филмите и игрите от смартфона си.

X88 PRO X3 има всичко необходимо за пълноценно изживяване на домашния телевизор

Подобно на предходните два модела, X88 PRO X3 разполага с двубандов Wi-Fi и 1000 Mbps LAN адаптер за бърза и стабилно интернет връзка. Налични са още безжичен Bluetooth модул, портове USB3.0 и USB 2.0, HDMI интерфейс за свързване към телевизора, AV изход за стари телевизори, оптичен аудио-изход и слот за карти памет. Приставката работи под управление на операционна система Android 9.0 OS

Купи: X88 PRO X3 – на цена от $46,99 и безплатна доставка

В рамките на кампанията по случай 8-тата си годишнина GeekBuying предлага купони за отстъпки за всичките си продукти. Можете да се възползвате от отстъпките, които варират в зависимост от стойността на поръчките:

  • при покупки за над $18: отстъпка от $5 с купон GKB8TH09
  • при покупки за над $50: отстъпка от $5 с купон GKB8TH12
  • при покупки за над $88: отстъпка от $8 с купон GKB8TH10
  • при покупки за над $188: отстъпка от $15 с купон GKB8TH11

Коментар