Acronis Cyber Protect – интегрирана защита на данните

Acronis Cyber Protect предоставя проактивни, активни и реактивни възможности
(илюстрация: Acronis)

Софтуерът Acronis Cyber Protect дава възможност на ИТ екипите да предоставят интегрирана защита на данните и киберсигурност във всяка среда и за всички крайни устройства. Бета версия на решението вече е достъпна за потребителите, съобщиха от разработчика.

Acronis Cyber Protect интегрира защита на данните, киберсигурност и управление на крайни устройства. С тази версия на продукта ИТ екипите могат да защитят всички свои данни, приложения и системи във всяка среда.

„Пандемията от COVID-19 изисква все повече бизнеси да приемат политики за отдалечена работа”, коментира главният изпълнителен директор на Acronis Сергей Белоусов. „Въпреки че отдалечената работа има положителни страни, тя може да изложи на риск ценни данни за компанията, тъй като е достъпна и използвана в домашни мрежи, които са по-уязвими за кибератаки”.

По неговите думи, Acronis Cyber Protect може да предотврати тези рискове в управлявана от трети страни среда. „Пускането на бета версия дава възможност на повече организации да изберат как да защитават своите данни, устройства и инфраструктура”, допълва мениджърът.

Скорошно проучване на Gartner разкрива, че 74% от организациите възнамеряват постоянно да оставят някои служители да работят отдалечено, което превръща възможността за добавяне на всеобхватна сигурност на крайните устройства в критична бизнес нужда и конкурентно предимство.

Вградена защита при отдалечена работа

Acronis Cyber Protect включва инструменти, които защитават и предпазват отдалечени данни и устройства. Например, той блокира уязвимостите на Zoom, WebEx, MS Teams и други приложения, гарантирайки, че отдалечените екипи остават защитени и високопродуктивни.

Активиране на проактивна киберсигурност

Acronis Cyber Protect надскача възможностите на традиционните антивирусни решения, базирани на подпис, с поведенчески и евристични анти-малуер решения, базирани на AI, които спират рансъмуера и криптоджакинг атаките в реално време. Доказано е, че решението на Acronis има 100% честотота на откриване с нула фалшиви положителни резултати.

Тази комбинация от защита срещу зловреден софтуер в реално време чрез сканиране при поискване и премахване, анализ, базиран на AI, анализ на поведението и други възможности на традиционните продукти за защита, гарантира, че Acronis Cyber Protect предоставя всички възможности, необходими за съвременната киберсигурност.

Тристепенна интегрирана защита

Интегрираната и автоматизирана архитектура на Acronis Cyber Protect му позволява да осигури по-голяма самостоятелна защита на данните в сравнение със традиционния бекъп – предоставя проактивни, активни и реактивни възможности.

  • Функциите за оценка уязвимости и управление на ъпдейтите, премахване на зловредния софтуер от бекъпите, проверка на състоянието на твърдия диск и ъпдейтите за възстановяване предотвратят повтарящи се инфекции и осигуряват проактивна защита срещу принудителното прекъсване на работните процеси.
  • Непрекъснатата защита на данните, защитата в реално време срещу вируси, рансъмуер и криптоджакинг, както и възможностите за самозащита, които пазят устройствата и резервните копия, осигуряват активна защита от заплахи.
  • Интегрираното възстановяване при срив, съхранението на метаданни за криминалистично разследване на инциденти и способността за съжителстване с други решения за сигурност са функциите за реактивна защита.

Acronis Cyber Protect е предназначен за доставчиците на управлявани услуги (MSPs) и техните клиенти. С помощта на Cloud софтуера доставчиците могат да предложат на клиентите спокойствие, че данните им се архивират, докато повечето от служителите работят отдалечено, като предлагат допълнителна защита на крайни точки и киберсигурност.

Регистрация: Acronis Cyber Protect

Коментар