ConceptD: мощ за дизайнери в различни формати

ConceptD 3 е традиционен лаптоп със затваряне като книга
(снимка: Acer)

Компютрите за дизайнери и творци от други сфери на изкуството всякога са се славели като „безбожно” скъпи, но сега мощта на този вид техника може да бъде добита при съвсем приличен бюджет. Acer обяви, че разширява своята линия от компютри ConceptD, ориентирана към хората от креативните дейности, включвайки настолни компютри, монитори и по-стандартни лаптопи.

Линията ConceptD се появи за първи път преди година с уникалния ConceptD 9, който имаше голям „стационарен” дизайн и мощни компоненти, типични за геймърските лаптопи на Acer. Компанията разви линията с малко по-малкия, но подобен ConceptD 7 Ezel по-рано тази година.

Сега Acer добавя в гамата лаптопите ConceptD 3 и ConceptD 3 Ezel, стана ясно на глобалната конференция Next@Acer 2020. И двата се предлагат с опции за размер 14 или 15,6 инча, имат 10-то поколение Intel Core i5 или i7 H-серия процесори и възможност за графични карти Nvidia GeForce GTX 1650, 1650Ti или Quadro T1000.

И двете версии включват четци за SD карти портове Thunderbolt 3, които са важни характеристики за фотографите и видео-редакторите, работещи с камери или бързи устройства за външно съхранение на данни.

ConceptD 3 е традиционен лаптоп със затвареня като книга, докато ConceptD 3 Ezel е с конвертируем дизайн на панти, какъвто за пръв път беше представен с ConceptD 9 миналата година.

ConceptD 3 Ezel е лаптоп с конвертируем дизайн
(снимка: Acer)

Acer казва, че този дизайн позволява да ориентираме лаптопа в шест различни режима в зависимост от това какво правим на него, като например да рисуваме, пишем, четем новини или споделяме екрана си с други. Конвертируемият дизайн прави Ezel модела забележимо по-тежък и по-дебел от стандартния му „колега”, но дори 15,6-инчовата версия все още е под 5 килограма.

В допълнение към новите лаптопи Acer анонсира ConceptD 100, компактен настолен компютър с девето поколение процесор Core i5, до 32 GB оперативна памет и графична карта Nvidia GeForce GT 1030 или Quadro P620.

ConceptD 100 е настолен компютър с девето поколение Core процесор
(снимка: Acer)

Компютърът има портове за преден достъп за USB и четец на SD карти в пълен размер, а Acer казва, че охлаждащият дизайн му позволява да работи с под 40 децибела шум. Така той може да стои и на бюро, без да смущава работата на твореца.

Мария Малцева

Мария Малцева

Коментар