Професионален курс по Python започва на 29 юни в Нет Ит

Професионалното обучение по програмиране е достъпна възможност за всеки желаещ
(снимка: CC0 Public Domain)

Софтуерната академия на Нет Ит стартира на 29 юни професионална квалификация по програмиране с Python. Чрез нея всеки участник ще придобие международно призната държавна диплома, във вид на удостоверение за професионална квалификация по професия „Програмист”.

За да се случи това, курсистите трябва да преминат 11-месечен обучителен курс и успешно да защитят дипломна работа, част от държавния изпит в края му. Обучението е за напълно начинаещи и единственото изискване е те да имат средна компютърна грамотност.

Записването за обучението по Python се осъществява изцяло онлайн от страницата на Софтуерната академия. Онлайн се провежда и курсът, но преподавателите се включват във всяка лекция на живо и работят индивидуално с всеки участник. Те ще имат възможност да поглеждат в мониторите на курсистите и да дават точни и ясни насоки в практическата им работа.

По време на самото обучение, освен писане на код, участниците ще се научат как да структурират и планират правилно софтуера си, как трябва да мислят като програмисти, как да откриват и изчистват получили се грешки в кода и в логиката на процесите, както и как да защитят своя софтуер от хакерски атака и нежелано проникване.

През последните няколко години Python се наложи като водещ език в разработката на голямо разнообразие от приложения за всевъзможни платформи. Изключително често се използва и в разработката на уеб приложения, базирани на различни технологии, свързани с внедряване на изкуствен интелект.

Това бурно развитие води и до все по-голямо търсене на подобен вид ИТ специалисти и в България. Ето защо Нет Ит организира обучение по Python по програма, акредитирана от МОН и агенция НАПОО, която същевременно отговаря на изискванията на работодателите за умения и знания на Junior Developer с Python. След курса всеки участник може да се възползва от безплатните услуги на кариерния център към Нет Ит и така бързо да намери своя пръв работодател.

Ценовата политика на учебния център за това обучение позволява всеки желаещ да се запише за курса, като заплаща малка месечна вноска. По този начин учебният център отговаря на мисията си да организира професионални обучения, достъпни за всички.

За участие в обучението по Python желаещите трябва да се запишат в стартиращата група на този адрес. Местата са ограничени, уточниха от софтуерната академия.