Новият Swift 5 идва наесен с 11-то поколение Intel чипове

С дебелината си от 0,6 инча Swift 5 е ултра-тънък като за 14-инчов модел
(снимка: Acer)

Acer е готова с нова версия на своя лаптоп Swift 5 и изглежда, че това е първият модел, в сърцето на който ще се наместят предстоящото 11-то поколение процесори на Intel, включващи новата интегрирана графика Xe, стана ясно на глобалната онлайн конференция Next@Acer 2020.

Въпреки че Acer не предостави много подробности за модела, преходът към новата графика в чиповете се разглежда като съществена промяна: на CES 2020 Intel обеща, че Xe ще предложи удвояване на графичната производителност.

Архитектурата на Xe е в основата и на планираните от Intel графични процесори. За тези, които предпочитат малко повече мощност, Swift 5 ще предложи и възможност за друг избор – графичен процесор Nvidia GeForce MX350.

Новият Swift 5 обаче е интересен не само заради новите си процесори: Acer е намалила още повече размера на рамките, предлагайки 90 процента съотношение на екран към тялото (спрямо 86,4 процента при по-стария модел), въпреки че този панел все още е 14-инчов FHD, с покритие от Corning Gorilla Glass с антимикробно действие.

Изборът на комуникационни интерфейси също е добър: HDMI, два USB-A порта, USB-C Thunderbolt порт и жак за слушалки. Заедно с това са налице Wi-Fi 6 и Bluetooth 5. Няма IR камера, но четецът за пръстови отпечатъци улеснява логването в устройството.

Впечатляващи в серията от този вид са дългият живот на батерията и съвсем лекото шаси, които създава усещането, че „просто не е възможно” нещо като лаптоп да е чак толкова леко. С дебелината си от 0,6 инча Swift 5 е и ултра-тънък като за 14-инчов модел.

Swift 5 има много тънка рамка – съотношението на екран към тяло е 90 процента
(снимка: Acer)

По отношение на живота на батерията Acer не говори много, но използва изразя „цял ден работа”, което ще рече 12 часа. До момента лаптопите на Acer винаги са доказвали, че оправдават твърденията на производителя, така че може да се разчита машинката да издържа спокойно един дълъг и натоварен работен ден.

Acer казва, че новият Swift 5 ще бъде наличен през този октомври, а цената ще зависи от точните спецификации (подробности за които Acer предстои да разкрие).

Мария Малцева

Мария Малцева

Коментар