САЩ смятат, че Huawei е под контрола на военните

Властите в САЩ подготвят нови санкции срещу Huawei и други китайски компании
(снимка: Huawei)

Президентската администрация на САЩ смята, че водещи китайски компании, вкл. най-големият световен производител на телекомуникационно оборудване Huawei Technologies и Hikvision – фирма, специализирана във видеонаблюдението, са собственост или са контролирани от военните. Това дава основание за нови финансови санкции срещу тях, предаде Ройтерс.

Миналата година Вашингтон постави в „черния списък” Huawei и Hikvision от съображения за националната сигурност и поде международна кампания, за да убеди своите съюзници да изключат Huawei от проектите за 5G мрежи.

В настоящия документ, изготвен от Министерството на отбраната на САЩ, са изброени 20 компании, работещи в Съединените щати, за които се твърди, че са свързани с Народоосвободителната армия на Китай, съобщи Ройтерс.

Освен Huawei и Hikvision в списъка влизат телекомуникационните гиганти China Mobile Communications Group и China Telecommunications Corp, както и авиационната компания Aviation Industry Corp of China.

Според закон, приет през 1999 г., изготвеният от Пентагона списък дава на президента основания да наложи санкции, които по-специално могат да включват блокиране на цялото имущество на изброените компании.

Коментари по темата: „САЩ смятат, че Huawei е под контрола на военните”

добавете коментар...

  1. Saevar

    Фофу=Папка_Аутизъм

  2. Фофу

    и кои са тия други миличък. Не знам дали знаеш но Китай НЕ РАЗРЕШАВА достпа до никакви западни сайтове. Всичко е китайска вътрешна мрежа. И всичко минава през байду. Ако искаш такъв достъп става по-сложно.

    Мама ти Раша да ни би да разрешава Хуйвей ?? Да би там да имат нещо по-различно от “В Конткте” и каквато им беше търсачката, че забравих ??

    Не виждам никой с нищо да е задължен на Китай да им купува техниката. Ти ако толкова държиш действай.

  3. Доларджия

    Фофу миличък, много ме радваш 😉
    Microsoft под чий контрол е? Те не събират ли информация за разузнаването си и не гонят ли своите цели и интересите на Америка преди всичко?
    Това не е е критика, другите държави същото биха го правили държавна политика. Но другите не размахват пръст и не се правят на дръж ми шапката …

  4. Фофу

    Първият рубладжия се отчете. Браво. Плющи едно и също, но няма значение. Цепи го и лепи, това международно положение. И от селски клевети разбира. Въобще откъдето го вземеш е шеС.
    И гръмко име си е накичил, нямащо нищо общо с действителноста разбира се.

  5. Българин

    Като нямат технологиите са честна конкуренция, американците го удариха на селски клевети и санкции.

Коментар