Задължителен ъпдейт на Windows 10 забавя компютъра

Поредна актуализация на Windows 10 причини проблеми на някои потребители
(снимка: CC0 Public Domain)

Миналия месец Microsoft пусна актуализация за операционната система Windows 10, която автоматично инсталира новата версия на браузъра Edge, базирана на Chromium. Някои потребители обаче установиха, че този ъпдейт забавя компютъра и причинява други проблеми.

Разликата между обичайната кумулативна актуализация на Windows и актуализацията на „браузъра” е, че последната се извършва автоматично, без възможност за отказ и допълнителни действия от страна на потребителя.

Според съобщения на потребители във форуми и социални мрежи, на които се позовава Windows Latest, след като инсталират актуализацията Windows 10 KB4559309, някои компютри започват да се зареждат по-бавно.

Други потребители алармират, че актуализацията води до общо забавяне в системата и появата на забележими закъснения при изтегляне и превключване на приложения, както и до намаляване на кадровата честота (fps) в игрите.

Някои потребители се оплакват от проблеми със зареждането на системата или със зареждането само в безопасен режим. Подобни проблеми обаче не се срещат при всички конфигурации компютри.

Засегнатите потребители могат да отстранят проблема само по един начин – като деинсталират актуализацията Windows 10 KB4559309.

Коментари по темата: „Задължителен ъпдейт на Windows 10 забавя компютъра”

добавете коментар...

  1. анонимен

    1-2-3 restart pc

  2. анонимен

    Решение на проблема 1 включи синхронизацията EDGE. 2 Настройки премахни бисквитките. Лесно и бързо!

Коментар