Galaxy S21 може да използва по-стар Snapdragon чип

Хардуерът винаги е бил на първо място за Galaxy S, ще измени ли Samsung на традицията?
(снимка: CC0 Public Domain)

През пролетта на следващата година се очаква Samsung да пусне смартфона Galaxy S21 с най-новото и най-доброто по отношение на хардуера. Появяват се слухове обаче, че това изобщо няма да е така.

Всъщност южнокорейската компания обмисля да използва по-стар SoC чип за Galaxy S21 в опит да задържи по-ниска цената на своя бъдещ флагман, според публикация в Twitter. Макар че това е малко вероятно, защото Galaxy S21 ще впечатли само ако използва най-новия хардуер, появиха се информации, че процесорът Snapdragon 865 може да се задържи по-дълго време на пазара, отколкото се очакваше първоначално.

Snapdragon 865 е чипът в основата на Galaxy S20, но се прокрадват слухове, че има вероятност тази SoC да бъде избрана и за Galaxy S21. Цената на по-новия Snapdragon 875 достига 250 долара, докато 865 може да бъде купен само за 150 долара. Досега се смяташе за сигурно, че 875 ще бъде процесорът в Galaxy S21.

В същото време Samsung може да се фокусира малко повече върху Exynos 1000, новият чип на компанията, който е способен да замени Snapdragon и да се предлага в Galaxy S21 на някои пазари. В момента Samsung предлага своите Galaxy S модели във варианти с чипове Exynos и Snapdragon, но това зависи от региона, в който устройството се продава.

Несъмнено, Galaxy S21 със Snaprdagon 865 към момента не е нищо друго освен спекулация. Разбира се, Samsung няма да коментира подобни слухове, но шансът да заложи на по-стария чип не е голям, тъй като хардуерът винаги е бил на първо място при смартфоните Galaxy S.

Коментар