Windows Maps – асистент в опознаване на света около нас

Windows Maps предлага избор на въздушни и сухоземни пътни изгледи
(екранна снимка: Windows Maps)

Ако пътувате често или просто сте се извън града и се нуждаете от указания за пътя или местностите наоколо, можете да се доверите на специализирани приложения, които предоставят необходимата информация по бърз и удобен начин.

Една от достъпните програми е Windows Maps – в нея са вградени няколко инструмента, които могат да ви бъдат полезни. Това приложение се инсталира лесно на компютъра, тъй като не изисква никаква допълнителна или сложна конфигурация.

Трябва само да отидете в страницата на продукта в Microsoft Store и да натиснете бутона Install, а останалата част от настройката се извършва автоматично без намеса на потребителя.

Windows Maps има приятен и удобен интерфейс, който обединява различни и лесни за използване функции, вкл. гласова навигация. Ще можете да се възползвате от възможностите на програмата лесно, независимо дали сте начинаещ или напреднал потребител.

Контролите са подредени директно на главния екран, така че да не губите време в разглеждане на безкрайни менюта, търсейки подходящата функция. Въпреки че няма помощна документация, малко вероятно е да се нуждаете от ръководство за потребителя, тъй като функциите на програмата са доста интуитивни.

Windows Maps позволява разглеждане на карти за всяка желано място. Можете да направите това, като просто напишете съответната дестинация в определеното поле. Имате избор от въздушни и пътни изгледи, според нуждите си, както и възможност да превключвате трафика заедно с информация за инциденти или видимост на камерите.

За да получите упътване, трябва да натиснете бутона за пътния знак и да въведете началната точка и дестинацията. Можете да превключвате между режими на кола, автобус и пеша, в зависимост от това как искате да пътувате. Програмата ви позволява също да правите 3D обиколки на различни места.

В заключение, Windows Maps е полезно приложение, което ви позволява да преглеждате карти на всяка желана дестинация, да превключвате между въздушен и сухоземен изглед, да извличате упътвания и да правите 3D обиколки. Програмата има удобен потребителски интерфейс с интуитивни функции и се инсталира лесно на персоналния компютър.

Официална страница: Windows Maps

Коментари по темата: „Windows Maps – асистент в опознаване на света около нас”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Още един начин да те принудят да минеш на Прозорец 10….

Коментар