Acronis ще има над 1000 души екип у нас към 2023 г.

330 специалисти ще наеме Acronis в периода 2020-2021 г., съобщи Пламен Тошев
(снимка: Acronis България)

Към 2023 година развойният екип на Acronis в София ще наброява над 1000 души. Компанията продължава активно да набира хора и в момента, разгрщайки се в условията на пълно спазване на мерките за здравна безопасност заради Covid-19. Това стана ясно по време на виртуалното честване на втората годишнина от откриването на R&D центъра на Asronis в България.

Компанията за киберзащита „стъпи” у нас преди две години, придобивайки T-Soft. Българската софтуерна фирма имаше скромен екип от около 20 души, силно сплотен, почти без текучество. Първата година от придобиването премина под знака на разгласата на новото име.

Към момента служителите на Acronis в София са вече над 250. Амбицията на ръководството е до декември 2020 година броят им да надхвърли 350 души. Общо около 330 нови специалисти се очаква да бъдат наети в периода 2020-2021 г., според управляващия директор на Acronis България Пламен Тошев. Ще се набират DevOps специалисти, QA експерти, инженери, продуктови специалисти и др.

Софийският отдел на компанията е на път да се превърне в основен развоен център на Acronis в глобален мащаб, посочи Тошев.

Традициите в техническото образование и добрата данъчна система са два от факторите, повлияли силно върху решението на Acronis да отвори развоен център именно тук, а не другаде в Европа, посочи Стас Протасов, президент и съосновател на Acronis Technology.

Мария Малцева

Мария Малцева

Коментари по темата: „Acronis ще има над 1000 души екип у нас към 2023 г.”

добавете коментар...

  1. :o)

    Из HQ-тата на тая компания е пълно с руснаци – навсякъде има по братушка в главен мениджърски пост…не ми се мисли какви капитали перат и кой стои зад тия на върха 🙂

    Ма – Българина от тия работи не се интересува, дай му там да баца а света кучета го яли.

Коментар