SAP обяви промени за региона Югоизточна Европа

Йозефин Гала е управляващият директор на SAP за новосформирания клъстър от държави
(снимка: SAP)

SAP обнови организационната си структура в Югоизточна Европа – регион, към който принадлежи и България наред с Украйна, Румъния, Словения, Хърватия, Сърбия, Албания, Босна и Херцеговина, Косово, Македония, Молдова и Черна гора.

Грегор Протокар, който продължава да ръководи SAP Словения, е повишен в регионална позиция на главен оперативен директор за Югоизточна Европа. Йозефин Гала заема длъжността на управляващ директор за новосформирания клъстър от държави. Тя се премества от Ханой, Виетнам в Букурещ, Румъния.

Мениджърският екип ще бъде отговорен за прилагането на новата регионална стратегия и функционирането на компанията в 12-те държави, в които работят общо 1935 служители.

„Югоизточна Европа е изключително разнообразен регион, който предоставя голям потенциал както за съвместна работа, така и за уникалното позициониране на всяка една от тези красиви страни в региона. Работим усилено, за да гарантираме обща визия, мисия и стратегия, които ще ни подготвят за ерата след COVID-19, и за следващите пет години”, заяви Йозефин Гала.

Грегор Протокар зае поста на главен оперативен директор на SAP за Югоизточна Европа
(снимка: Žiga Intihar / предоставена от SAP)

„Новата бизнес организация на глобално ниво е продължение на планираната трансформация, която е с по-голям фокус върху нашите клиенти. В същото време тя представлява и възможност за местния пазар да свърже комуникационни канали, продуктови стратегии, и да интегрира нашето портфолио от услуги”, заяви Грегор Протокар.

Облачното портфолио на SAP ще бъде основата за по-нататъшното развитие в региона, допълни той.

Междувременно, стратегическите продуктови области ще включват управление на потребителския опит, добро управление на човешките ресурси, интелигентно управление на финансовите ресурси, стратегически поръчки и усъвършенствани аналитични инструменти. Това ще бъде особено важно за компаниите в момент, в който сме изправени пред последствията от пандемията с COVID-19, подчерта Протокар.

Коментар