Microsoft иска геймърския бизнес на Warner Bros

Microsoft е заинтригувана от сделка с AT&T за придобиване на WP Games
(снимка: Microsoft)

Игри като Mortal Kombat и Batman може да станат ексклузивни за платформи PC и Xbox, ако се потвърдят слуховете за закупуване на геймърското подразделение на Warner Bros. Interactive Entertainment от Microsoft. Говори се за сделка на стойност 4 милиарда долара.

Microsoft обмисля оферта към AT&T, която притежава WB Games и вероятно би се разделила с някой от активите си, за да изплати огромните си дългове, произтичащи отчасти от придобиването на Time Warner през 2018 г.

Според публикация на The Information, Microsoft е изразила интерес да придобие геймърското подразделение на Warner Bros, което издава популярни игрални франчайзи, базирани на Батман, Хари Потър и други герои.

Придобиването на бизнес, състоящ се от студия за разработка на игри, разпръснати из Съединените щати, Канада и Обединеното кралство, ще помогне на Microsoft да разшири възможностите си за производство на игри за Xbox.

Но AT&T, която притежава Warner, все още не е решила дали да продаде бизнеса. Тя обмисля различни начини да изплати дълга си в размер на 154 милиарда долара, отчасти поради придобиването на Time Warner през 2018 г.

Нито Microsoft, нито AT&T са коментирали тези слухове. Но за Microsoft подобно придобиване е важно: пазарът на конзоли скоро ще се изправи пред сериозна битка между Xbox Series X и Series S, от една страна, и PlayStation 5, от друга, и няколко коза в ръкава под формата на популярни ексклузивни игри няма да са излишни.

Коментар