Equinix разшири достъпа до Alibaba Cloud на 17 пазара

Вторият център за данни на Equinix в България
(снимка: Equinix)

Компанията за взаимосвързаност и центрове за данни Equinix обяви, че ще разшири достъпа до Alibaba Cloud, който осигурява гръбнака на Alibaba Group, за клиенти, намиращи се в 17 метро локации. Това ще стане чрез Platform Equinix.

В списъка на новите локации влизат Дубай, Франкфурт, Хонконг, Джакарта, Лондон, Сингапур, Сидни, Токио, а също така и Чикаго, Далас и Денвър. Разширението, заедно с API интеграцията с Equinix Cloud Exchange Fabric (ECX Fabric), ще подпомогне бизнеса от тези глобални пазари да има бърза и директна връзка с Alibaba Cloud в Platform Equinix.

Alibaba Cloud е третият най-голям доставчик  на IaaS (инфраструктура като услуга) в световен мащаб и най-големият доставчик в Азиатско-тихоокеанския регион, според Gartner. Чрез това партньорство Alibaba Cloud може да се възползва от директен достъп до взаимосвързана екосистема от повече от 9 700 клиенти, вкл. 1800 мрежови доставчици и над 2900 доставчици на облачни и ИТ услуги в световен мащаб.

Като основен фактор за дигиталната трансформация облачните решения са широко възприети от мултинационалните компании, тъй като те се стремят да модернизират и мобилизират своите ИТ системи. Gartner очаква IaaS бизнесът да достигне 62 милиарда долара през 2021 г. в световен мащаб и да расте със средногодишен темп от 24% през прогнозния период 2019-2024.

За да постигнат очакванията за трансформация, за компаниите е изключително важно да гарантират, че могат да осигурят сигурен и безпроблемен достъп до множество доставчици на облачни услуги (CSP) като Alibaba Cloud.

Порфолиото на Alibaba Cloud включва скалируеми услуги, съхранение, релационни бази данни, решения за големи данни и мрежи за доставки на съдържание (CDN). Неговата екосистема поддържа разнообразни решения – от електронна търговия и разплащания до такива за логистика и управление на веригата за доставки.

С оглед на увеличаващото се пазарно търсене, Alibaba Cloud също интегрира своя API с ECX Fabric, за да оптимизира процеса за компаниите при улесняване на частни и директни връзки с Alibaba Cloud. Чрез един портал клиентите могат да създават и управляват директни частни връзки до Alibaba Cloud при поискване във всяка от 45-те метро локации на ECX Fabric за минути.

Наскоро Equinix обяви и разширяване на обхвата на услугата ECX Fabric до 7 нови пазара в EMEA, в това число и София.

Наличен в над 170 IBX центъра за данни в 45 метро зони, ECX Fabric е услуга за взаимосвързаност при поискване с SDN, която позволява на всеки бизнес да се свърже със собствената си дистрибутирана инфраструктура, както и с тази на който и да било от неговите 2100 потребители, вкл. най-големите доставчици на мрежови услуги и облачни доставчици, в Platform Equinix.

Коментар